O dosavadním průběhu soutěže jsme si popovídali s trenérem Sokolek Vladislavem Jordákem.

Vaše forma šla v posledních utkáních nahoru. Potvrdilo se to i v utkání proti Šale?
Zejména druhý poločas se Šalou jsme odehráli tak, jak bychom měli. V poločase jsme prohrávali o čtyři góly a říkali jsme si, že kdybychom takový rozdíl udrželi i po šedesáti minutách, bylo by to výborné. A ono se to povedlo. Celkově to byl hodně povedený zápas, snad poprvé jsme podali vyrovnaný výkon po celých šedesát minut.

Předtím jste v Bratislavě vyhráli, spokojen s výkonem jste ale příliš nebyl. Za hru se Šalou hráčky chválíte, ale body z tohoto utkání chybí…
Herně to bylo určitě lepší než předtím s Bratislavou. Pořád nás ale trápí hra spojek. Očekávám od nich alespoň pětadvacet střel za zápas, což už docela plní, ale potýkáme se stále s úspěšností střelby. I proto jsme se Šalou nebo v jiných utkáních neuhráli lepší výsledky.

Nepřišla reprezentační pauza nevhod, když jste se výsledkově i herně zvedali?
Myslím, že na naše výkony nebude mít žádný vliv. Ta přestávka není zas tak dlouhá. Poslední víkend dostaly hráčky volno, ale nyní už se zase normálně připravujeme.

V interlize jste jako trenér nováčkem. Jaké jsou vaše pocity po pěti odehraných kolech?
Mé pocity jsou zatím pozitivní. Čekal jsem to horší, ale jak interligu stále víc poznávám, našim holkám věřím. Myslím, že i hráčky se cítí dobře. Vidím to na trénincích, kde makají opravdu poctivě. Hlavní je, že chtějí. Tím mi usnadňují práci.

S jakým počtem dosažených bodů byste byl spokojený v polovině soutěže?
Nechci moc předjímat, ale pokud bychom měli před Vánoci šest bodů, byl bych moc spokojený. V našich silách to je.

Co říkáte na složení kádru?
Myslím, že družstvo je dobře složené. Nemáme sice v kádru žádné hvězdy, ale každá hráčka má v sestavě své místo.

Zdá se, že i po zdravotní stránce jsou hráčky v pořádku a vážná zranění se jim vyhýbají?
Větší problémy se zraněným kolenem měla jedině Eliška Jačková. Pomalu se do toho dostává, ale sama jistě cítí, že to není ještě úplně ono. Postupně se vrací do formy a snad to bude dobré.