Za Jihočechy se trefili Marek Sloboda, Tomáš Guman a Jakub Doktor, ale to nestačilo. V pondělí Kladenští hostí odvetu a Motor, který na "tripu" nocuje, se pokusí stav zápasů vyrovnat.

„Vstup jsme měli dobrý, konečně jsme dali góly z přesilovek,“ kvitoval útočník Motoru Jan Bárta. Třetí inkasovaný gól však na jeho tým dolehl. „Od té chvíle jsme se sesypali, nenahrávali si, nehráli jako tým. Začali jsme se bát,“ líčí Bárta  obrat a pětibrankovou smršť Rytířů.

TAKÉ ČTĚTE: Kapitán Jakub Doktor rozhodl a povede juniory Motoru do čtvrtfinále proti Kladnu

Přesto prý Jan Bárta věřil, že ani za stavu 3:7 není utkání rozhodnuto. „V kabině jsem říkal, že když oni mohou dát za třetinu pět gólů, tak proč bychom je nemohli dát i my! Ale ve třetí části jsme hráli často v oslabení – a ve čtyřech hráčích se pět gólů dát nedá,“ krčí rameny jeden z lídrů českobudějovické juniorky.

Jihočeši nadále věří, že je v jejich silách Kladno vyřadit. Série je teprve na začátku, a kdo chce do semifinále, musí vyhrát čtyřikrát. „Musíme se vzchopit, zase hrát týmově, povzbuzovat se, a hlavně nedělat chyby. Když to splníme, nemůžeme prohrát,“ burcuje před pondělní odvetou forvard Jan Bárta. „Věřím, že je porazíme, protože na ně máme,“ tvrdí odhodlaně Jihočech.