„Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že skončíme třetí, tak bychom to brali všemi desetri, protože každé dva roky se tu staví nový tým,“ připomíná Jan Ulč, že EGE dnes už jako oficiální béčko Jihostroje nese úděl rezervy se vším, co k němu patří.

Soutěž okysličili dva nováčci a tradiční týmy uvolnily pozice, které dřív okupovaly. EGE jako by z nové situace vytěžilo nejvíc. „Každý zápas byl vyrovnaný, my dokázali porazit druhého, ale zrovna tak prohrát s posledním,“ upozorňuje Ulč, jehož tým se tabulkou prodral na třetí místo až na konci základní části. „Říkal jsem Bohoušovi Chábovi, že se nám povedlo to, co se nám nepovedlo asi osm let, že jsme po Novém roce vyhráli čtyři utkání ze čtyř. Celkově pět z posledních šesti, a to nás zachránilo. Soutěž byla tak vyrovnaná, že jsme se díky tomu dostali nahoru,“ chválí si Jan Ulč.

Do haly přišel na zápasy s Brnem B s malíčkem v sádře. I když je zranění prvního nahrávače nepříjemnost, situaci nedramatizoval. „Jsou tu mladí kluci, a kdy jindy než v utkání play off, kdy už o něco jde, by měli sbírat zkušenosti? Mají větší šanci nabrat zkušenosti než v juniorských soutěžích. Od toho EGE je a funguje,“ podotýká Jan Ulč, jenž patří k jádru, kolem kterého trenér Pekař sází a testuje v první lize talenty z Jihostroje. „Mladí nás dolní a dopadne to, jak to dopadnout má. Takže kdyby to pokračovalo takhle každý rok, bylo by to super,“ prohlašuje Jan Ulč.

Rozhodně tím ale nemíní, že chce s blížícím se play off pravidelně vyklidnit místo v sestavě kvůli zranění. Mrzí ho, že není na palubovce. „Každopádně!“ přikývne. „V posledních zápasech mi přišlo, že jsem se dostal do formy. Neodehrál bych všechno, ale nějak bychom se vystřídali. Člověka, který hraje celý život volejbal, každé zranění mrzí. Má zažitý nějaký rytmus, chodí na tréninky a nejednou to nejde… Má sport jako drogu a chybí mu to. Jsem z toho samozřejmě nervozní, takže doufám, že do letošního play off ještě zasáhnu. Věřím, že Brno vyřadíme, a jak jsem se díval, nějaké poslední semifinálové zápasy, případně finále nebo boje o třetí místo bych mohl stihnout,“ rád by se loučil se sezonou přímo na palubovce.