Basketbalistům Jindřichova Hradce se nedaří a v sobotu prohráli s týmem USK Praha páté utkání v řadě. Čtyři v Kooperativa NBL, páté v Českém poháru.
Naposledy Lions zvítězili 9. ledna, kdy doma vydřeli výhru nad Kolínem. Tehdy přerušili čtyřzápasovou šňůru porážek.
Předtím Jihočeši vyhráli doma nad USK Praha 87:65 a těsně před Vánoci tak přibrzdili Pražany v rozletu.
Předevčírem však Jindřichohradečtí recept na USK Praha nenašli a soupeř si odvezl výhru o třináct bodů.
První čtvrtina byla velice vyrovnaná. Oba týmy začaly vědomy si důležitosti utkání nervózně a košů moc v první čtvrtce nepadalo. Po prvních deseti minutách Pražané vedly těsně 15:17.
Na začátku druhé části hry se za tři body trefil hostující Šafarčík a nastartoval desetibodovou šňůru, po níž se USK Praha dostal do trháku 17:31. Domácí basketbalisty i nadále svazovala nervozita, zatímco hosté se trefovali z dálky a zdálo se, že USK je na koni. Domácí však zbraně nesložili, zpřesnili střelbu a do kabin odcházeli s nikoliv beznadějným osmibodovým mankem.
Třetí čtvrtina byla velice vyrovnaná, o krůček napřed byli ovšem znovu hosté. Vždy, když se Jindřichův Hradec dotáhl na dostřel, hosté se trefili z dálky a znovu odskočili. Před poslední částí hry Lvi prohrávali o devět bodů.
Zvrat ani poslední čtvrtina nepřinesla. Domácí hráli v křeči, a přestože byli v poslední desetiminutovce nejpotentnější, na soupeře to nestačilo. USK si vytvořil pohodlný náskok, který udržel až do konce. Závěr sice patřil Jindřichovu Hradci, Lvi už ale stihli pouze zmírnit zaslouženou výhru hostů.
David Musil (J. Hradec): „Myslím, že hosté vyhráli zaslouženě. Všichni od nás očekávali výhru, a to nás svazovalo. USK nám předvedl, jak využít efektivně pozice, potrestal každou naši chybu."

Fakta z utkání: Lions Jindřichův Hradec – USK Praha 71:84 (15:17, 32:40, 50:59) – Body: Šoula 16, Nofflet 13, Zuzák 11 – Mareš 21, Feštr 17, Šafarčík 11. Střelba za 2 b.: 45/21 – 39/20. Trojky: 31/6 – 19/10. Trestné hody: 14/11 – 21/14. Doskoky: 39 – 38. Ztráty: 9 – 15. Asistence: 16 – 13. Diváků: 650.