Jihočeši se vypraví až k hranicím na druhé straně republiky. Budou hostem Ústí nad Labem.

Přípravu na duel mezi svátky u Vajgaru zahájili na druhý svátek vánoční. „Měli bychom mít dostatek času," říká Karel Forejt, kouč Lvů.

Mužstvo dlouhánů z Jindřichova Hradce musí zapracovat především na psychice.

Ta po šesti porážkách v řadě totiž není ideální. Naposledy Lions podlehli na neutrální palubovce v Písku i poslednímu Brnu. Moravský celek vyhrál 85:97.

„Těžko se vyhrávají jakékoliv zápasy, pokud neproměňujete jasné střelecké pozice," naráží na současnou největší bolest svého týmu Karel Forejt.

Proti Brnu si premiéru připsal kanadský basketbalista Hernst Laroche, který při zranění Jiřího Kysely na klíčovém postu rozehrávače doplnil Mitche Rollse.

Laroche však přicestoval teprve padesát minut před zápasem a až nyní se začleňuje do týmu. „Věřím, že by mohl přinést vyšší kvalitu a rychlost při naší hře," slibuje si Radim Valcha, sportovní ředitel Jindřichohradeckých.

Lions musí řešit problémy se  sestavou. „Téměř polovinu hráčů trápí zranění či nemoci," potvrzuje Valcha.

I proto Jihočeši do Ústí, které je na děleném čtvrtém místě tabulky, pojedou s respektem. Své postavení na předposledním místě a hlavně bilanci šesti proher za sebou by však rádi vylepšili.

„Každý zápas začíná od nuly. Musíme se však vyvarovat velkých obranných chyb z našeho prvního zápasu (90:100 – pozn. autora), kdy nás duo Mitchell – Steffeck v podstatě porazilo. Ústí je vzhledem k posledním výsledkům jasným favoritem. Chceme se však zvednout a zabojovat," burcuje Radim Valcha.

Nejbližší program

neděle 29. prosince 2013:
Ústí n. L. – Jindřichův Hradec

neděle 5. ledna 2014:
Jindřichův Hradec – USK Praha

středa 8. ledna 2014:
Jindřichův Hradec – Ostrava