Překvapení se nekonalo a Krahulec v pěti setech vybojoval pro hosty, kteří přijeli na zápas ve třech, remízu 9:9.

„I když jsem už začínal věřit, jsem rád, že jsme přes takovou marodku, která nás postihla, dokázali derby alespoň takhle odehrát. Oni na tom nebyli o nic lépe,“ upozornil domácí hráč Otakar Fiala na problémy Sokola i Strakonických.

Hosté hledali pro výjezd do Budějovic čtvrtého do party, přestože mají na soupisce dvacítku jmen, včetně hráčů na střídavý start. „Nastoupit v plných sestavách, mohl by zápas vypadat jinak. Myslím, že favoriti by byli oni,“ uvažoval Otakar Fiala, jenž porazil svého jmenovce Jakuba a pomohl celkem dvěma body.

Sokol je v tomto ročníku nováčkem a dělá Strakonicím společnost ve středu tabulky, kde jsou oba týmy sousedy. „Byl to vyrovnaný zápas a dva body pomohou oběma jihočeským týmům, aby se udržely,“ kvitoval strakonický Petr Krahulec.

Oslabené sestavy samozřejmě poznamenaly úroveň utkání. „Nejlepší náš hráč Květon je na mezinárodním turnaji v Hodoníně a naše béčko hraje o první místo, takže dostalo přednost, aby postoupilo do divize,“ vysvětloval Petr Krahulec. Elektrostav kvůli béčku obětoval na sobotu stabilního člena ligového týmu Jakuba Slapničku.

Přesto po příchodu do herny Petr Krahulec tušil napínavý průběh. Domácí totiž bez zraněných Houšky, Bakaláře a Staňka byli nuceni v nouzi nasadit k rutinéru Janu Jandovi a Otakaru Fialovi debutujícího mladíčka Vojtěcha Fišera a také veterána Jiřího Klečku! „Remíza asi vyhovuje všem,“ usoudil strakonický lídr Petr Krahulec, jenž v derby pomohl hostům plným počtem bodů.

Ve III. lize, sk. A: Sokol ČB - Strakonice 9:9, Janda, O. Fiala 2, 5 wo - P. Krahulec 4, J. Krahulec, J. Fiala 2, debl.