„Na silnici to bude především o tom, s kým se svezete. Na horském kole si to musím ujet sama,“ říkala minulou sobotu po vítězném terénním triatlonu v Jivně zkušená Šárka Grabmülerová.
V Hlincové Hoře přemožitelku našla. Stala se jí o generaci mladší Kateřina Zemanová z TCV Jindřichův Hradec. Grabmülerová skončila v absolutním pořadí mezi ženami druhá, třetí pak byla Eliška Korytarová.

Na startu Hlincohorského triatlonu tentokrát chyběl lídr Jihočeského poháru Václav Zajíc, který dal přednost rodinné dovolené, a nebyli ani další velcí favorité Jan Hron či Lukáš Nový. O kvalitu závodu se tak postarali především triatlonisté z Příbrami Jan Hradecký a Jiří Kala, kteří obsadili první dvě příčky. Třetí doběhl nejlepší z Jihočechů Radek Uhlíř z TriSK České Budějovice.

Jan Hradecký z TT Příbram jezdí na jih Čech rád a také se mu zde daří. Začátkem července vyhrál závod v Tálíně, nyní uspěl i v Hlincové Hoře. Soupeřům nedal nejmenší šanci. „Já mám rád kopcovité terény, takže mně se tady líbilo, i když výběh od rybníku Mrhal k cyklistickému depu byl dost obtížný. I trasy tady byly technicky náročné, ale pořadatelé to zvládli skvěle,“ chválil si závod Hradecký.

Vítěz Hlincohorského triatlonu se připravuje na závod Slovakman, který proběhne v Piešťanech za 14 dnů, a v rámci tréninku se domů do Příbrami vracel na svém silničním kole. Doufejme, že dojel šťastně.

Absolutní pořadí muži: 1. J. Hradecký TT Příbram 1:22:18, 2. J. Kala CK Příbram 1:24:10, 3. R. Uhlíř TriSK ČB 1:24:14. Ženy: 1. K. Zemanová TCV J. Hradec 1:35:41, 2. Š. Grabmülerová BH triatlon ČB 1:37:17, 3. E. Korytarová ŠuTri Prachatice 1:41:11.