Diváci na severu republiky viděli pohledný volejbal. Jasným favoritem byli hosté z jihu, ale na palubovce propastný bodový rozdíl (Ústí 5 bodů, České Budějovice 21) mezi týmy vidět nebyl. Domácí byli skvěle namotivovaní trenérem Bromem, v jejich řadách se chtěl ukázat v nejlepším světle odchovanec Jihostroje Martin Tibitanzl.

Skóre v průběhu prvního setu velmi vyrovnané, mistrovský celek nedokázal odskočit více než o jeden bod. Hráči Ústí tvrdé útoky prokládali ulívkami, hráli nebojácně. Koncovku ale nezvládli, chybovali na podání i v útoku, a tak mohl Mach středem sítě set ke spokojenosti hostů ukončit.

Druhý set začali Jihočeši špatně. Prohrávali již 5:11, a René Dvořák vyměnil nahrávače. Kupilík přinesl větší bojovnost a chuť porvat se s výsledkem. Jihostroji se nedařilo v útoku, ale naštěstí se mohl spolehnout na své bloky, a tak i ve druhém dějství rozhodovala koncovka. Jediný setbol hostů odvrátil výborný Kramár, naopak domácí svůj druhý využili. I koncovku třetího setu si hosté dost zkomplikovali, když využili až čtvrtý setbol. René Dvořák stále hledal ideální složení týmu, do čtvrtého setu se na palubovku vrátil Palgut, na univerzálu se zkoušel prosadit Šotola. Jihostroj si vývoj pohlídal, utkání ukončil krásným jednoblokem Ondrovič.

Ústí je prvním soupeřem, který dokázal vzít Jihočechům v domácí soutěži set. Víc už ale Jihočeši svému soupeři nedarovali.

VK Ústí nad Labem – Jihostroj České Budějovice 1:3, (-23, 25, -23, 17), čas: 122 minut, rozhodčí: Buchar, Krtička

Jihostroj České Budějovice: Palgut 3, Křesťan 13, Mach 11, Ondrovič 10, Fila 17, Michálek 18 – libero Kryštof (Halaba, Kupilík 2, Šotola 3). Trenér: René Dvořák.