Táborští cyklokrosaři o sobě nechali konečně pořádně slyšet. Závodníkům profesionálního klubu ČEZ CT Tábor nevyšel úvod sezony, to potvrzuje také šéf klubu Josef Krch: „Určitě se nám první závody nepovedly, trefili jsme se špatně do formy, je ale vidět, že to jde v pravý čas nahoru."

Nejviditelnější je zlatý úspěch Radomíra Šimůnka.

V závodě Toi Toi Cupu v Jabkenicích uplatnil zkušenosti a taktickým výkonem si dojel pro body za první místo. „Z našeho pohledu je to probuzení," přikyvuje šéf českého cyklokrosu a Agentury Cyklistika Petr Balogh. „Po vleklých zraněních v létě se vrací ve vhodný okamžik." Šimůnek by měl nárůst formy potvrdit už o tomto víkendu v Toi Toi Cupu v Uničově, hlavně ale na vrcholech letošní sezony, kterými budou MČR v Hlinsku a samozřejmě mistrovství světa 2017 v lucemburském Bielesu.

Narůstá také forma dalších závodníků klubu ČEZ CT Tábor. „Evidentně," souhlasí Petr Balogh. Junior David Honzák dojel třetí. „Byl to jeho nejlepší závod sezony, výkonnost vylepšuje ve správnou dobu, věřím, že se dostane do reprezentace, že se ukáže na mistrovství republiky."

Samostatnou kapitolou v cyklokrosu jsou dámy.

Martina Mikulášková vystupňovala v Jabkenicích tempo a v závěru si vybojovala bronz. „Také trenér reprezentace Petr Dlask říkal, že v závěrečných kolech se mu její jízda líbila."

Zajímavou zprávou pro fanoušky je přílet do Evropy Jihočešky Kateřiny Nash.

Rodačka z Prachatic bude pro české příznivce příjemným oživením. „Pojede v Uničově Toi Toi Cup a dva Světové poháry. V Namuru a v Zolderu."

Česká televize dokonce dá přednost přímému přenosu závodu žen před muži.

Fanoušci cyklistiky už velice dobře znají termín ME v cyklokrosu 2017.

Na táborské trati se bude bojovat v superatraktivním závodě 4. – 5. listopadu.

„Aktuálně velmi intenzivně jednáme s Českou televizi a s Eurovizí, podle posledních zpráv by přímý přenos z Tábora mohl odcházet do deseti evropských států, to je dokonce větší počet, než byl při mistrovství světa 2015. Je to pro nás, a doufáme také pro naše partnery, velice příjemné překvapení."