Trenér Lions Karel Forejt poděkoval svým svěřencům za bojovnost. „Byl to nervózní zápas a zvláště v prvním poločase vyrobily oba týmy až příliš mnoho ztrát. Velké problémy nám dělal útočný doskok Brna a v první půli jsme inkasovali hodně jednoduchých košů. Naštěstí jsme ale doma opět prokázali nezměrnou vůli po vítězství,“ zhodnotil utkání domácí kouč.

Lvům opět pomohli vynikající diváci, které pochválil i brněnský trenér Zoran Helbich. „Atmosféra v Jindřichově Hradci byla úžasná. Fanoušci nalili domácím hráčům hodně energie,“ všiml si.

Týmy ve skupině o 7. – 12. místo, snad s výjimkou Svitav, jsou nesmírně vyrovnané a jejich vzájemné duely rozhodují detaily. Roli hraje domácí prostředí i psychická odolnost. „Nám dnes koncentrace scházela. Něco si při oddechovém čase říkáme, pak ale přijdou hráči na hřiště a hrají úplně něco jiného. Někteří mladí kluci bohužel ještě nejsou schopní hrát tuto soutěž. Jedeme ale dál, čekají nás další zápasy,“ nevěší hlavu kouč Brna Helbich. „My jsme psychicky odolní tak napůl. Pouze doma dokážeme zápasy otáčet, venku nám to ale nejde vůbec,“ dodává na téma psychické odolnosti trenér Lvů Forejt.

Už dnes se hrají ve skupině A2 další zápasy a Jindřichův Hradec míří do Prostějova. Forejt přiznává, že tým jezdí ven pokusit se přerušit šňůru porážek.

Tentokrát ví, co by jeho svěřencům mohlo dodat sebevědomí. „Kluci by si měli vzpomenout na listopad, kdy dokázali v Prostějově vyhrát. Měli by si rovněž uvědomit, že domácí měli mnohem silnější mužstvo než dnes,“ je optimistou Karel Forejt.