S velkým očekáváním vzhlížejí pořadatelé k jubilejnímu 10. ročníku závodu ve skoku vysokém, který pod názvem Rožnovská laťka pořádá tuto sobotu SK Meťák České Budějovice ve své hale v Rožnově.
Před rokem totiž šestinásobný vítěz závodu Miroslav Hrubý z VS Tábor posunul svůj vlastní rekord na výšku 196 centimetrů.
„Musíme vzít v úvahu, že se skáče na parketách, a proto se jedná se o výborný výkon. Navíc ho potvrdil třemi velmi dobrými pokusy o zdolání laťky na výšce 200 cm," potvrzuje kvalitu rekordu závodu jeho ředitel Luděk Pavelka.
Výškaři a výškařky VS Tábor již pravidelně zajišťují vysokou kvalitu jak v mužské, tak i ženské kategorii. Loňské vítězství bude obhajovat Zuzana Vojtěchová (160 cm).
Táborští atleti si tradiční mítink velmi oblíbili. „Účast na Rožnovské laťce se pro nás stala tradicí a rádi do Českých Budějovic jezdíme. Je to pro nás příjemné zakončení halové sezony," těší se na závody trenérka táborských výškařů Iva Straková. Nad účastí rekordmana Hrubého však podle ní visí velký otazník.
Nutno podotknout, že halová sezona byla pro výškaře z VS Tábor opravdu vydařená. Jihočeši se v únoru zúčastnili v pražské Stromovce republikového mistrovství mládeže v halové atletice a přivezli si dvě medaile. Postarali se o ně Štěpán Svoboda a Hana Váchová.
„Štěpán je velký talent. Začínal s basketbalem a gymnastikou a má tak velmi dobrou průpravu," prozrazuje o nové naději Iva Straková.
Pochvalně hovoří také o Váchové. „Hanka se připravuje v trenérské skupině Jiřího Smetany společně s trojskokany.
„Celkem je vypsáno dvanáct věkových kategorií. Závod pravidelně pořádáme jako otevřený, skočit si může přijít každý v jakémkoliv věku," říká organizátorka Rožnovské laťky Jana Pírková.
Základní výška je stanovena na 100 cm. Přihlásit se je možné na místě mezi 9.30 – 10 hodinou. Vlastní závod bude zahájen v 11.00 hodin.
„Jsme rádi, že po deseti letech si závod našel pravidelné místo v kalendáři atletických klubů jižních Čech," uzavírá pozvánku Jana Pírková.