V sobotním duelu proti Nymburku nastoupila v dresu strakonické U19 Chance proti svým bývalým spoluhráčkám Veronika Rybová. Odchovankyně trutnovského basketbalu oblékala dres Nymburku ještě v minulé sezoně a vybojovala s ním v Bonver ŽBL stříbrnou medaili.

Před letošní sezonou se Rybová stala posilou jihočeského účastníka nejvyšší ženské soutěže. Proti Nymburku však U19 Chance neměla šanci a Středočešky domácí tým převálcovaly 100:39. „Výsledek hovoří za vše, k tomu není co dodávat," krčí rameny čerstvá posila Strakonic.
Nymburk po celé utkání kraloval. Až na začátek druhé půle. Jihočešky začaly třetí čtvrtinu s velkou chutí a trenér Nymburku si musel vzít oddechový čas. „Ryba nám tam střílí neobsazená, takhle nemůžeme hrát," čílil se na své svěřenkyně hostující trenér Dan Kurucz.
„To byl jeden z mála pozitivních momentů, v tu chvíli jsme byly opravdu na koni. Bylo to potěšující, je jenom škoda, že nám to nevydrželo déle," říká Veronika Rybová, která úvodním košem druhé půle donutila kouče Nymburku promluvit svým hráčkám do duší. Ty si vzaly z jeho proslovu ponaučení a zbytek zápasu již měly pod kontrolou.
„My se zatím sehráváme, ale doufám, že to bude zápas od zápasu lepší a lepší," věří Rybová.
O druhém vystoupení U19 Chance v letošním ročníku ŽBL se to ovšem říct nedá. Po prohře v Karlových Varech o třicet tři bodů přišla prohra s Nymburkem o šedesát. „Ty dva zápasy ale nelze moc srovnávat, protože Nymburk je zcela jiný tým než Karlovy Vary. Možná jsme se také trochu zalekly síly soupeře," hodnotí duel s Nymburkem strakonická hráčka.
Atmosféru a partu ve Strakonicích si Veronika Rybová nemůže vynachválit. „Doufám, že to tak vydrží. K pohodě v týmu by jistě přispěla nějaká ta výhra. Pokusíme se o ni už zítra proti Brnu, ale je jasné, že nás čeká další těžký zápas, ví Rybová.
Také zítřejší soupeř U19 Chance BK Technic Brno na první výhru čeká a tento víkend si Moravanky vylámaly zuby na Karlových Varech. „Musíme si vzít z utkání proti Nymburku to pozitivní a to negativní hodit za hlavu. Nyní je třeba soustředit se na zítřejší utkání," těší se na duel s Brnem Rybová.
Technic Brno je nováčkem, jasným favoritem ale strakonické basketbalistky zřejmě nebudou. Dá se očekávat, že i tentokrát budou hrát pod soupeřovým tlakem. „Musíme se hlavně vyrovnat s tím, když na nás soupeř šlape. Musíme zkoušet kontrovat brejky a ukázat jim, že tak jednoduché to s námi mít nebudou. Zaměřit se na brejky je naším cílem do příštího utkání," má recept na brněnského soka Rybová.
Favority Jihočešky nebudou, šanci ale cítí. Ví, že Technic Brno není USK Praha ani Nymburk. „Očekávám, že s Brnem budeme hrát aktivněji a bude to tvrdší basket. Zápas s Nymburkem nám ukázal, že s rukama v kapsách hrát nemůžeme. Musíme jít do soupeře stejně agresivně, jako šel Nymburk do nás. Tak se dnes basketbal hraje," burcuje před zítřejším domácím střetnutím Veronika Rybová.