Českobudějovický Jihostroj se chystá na start nové sezony. První zápas odehraje už 4.10. v Příbrami.
K výrazným posilám klubu by měl patřit jedenadvacetiletý dynamický smečař Pawel Halaba. Jeho pipe (útok ze středu hřiště ze zadní zóny) je extrémně rychlý. Uvidíte sami…

Jaká byla vaše volejbalová cesta, která vás zavedla až do Českých Budějovic?

Hrál jsem ve Varšavě. Dva roky jsem teď působil v Plus lize, to je polská nejvyšší soutěž. Odtud jsem přišel do Jihostroje České Budějovice.

Jak se vám v Polsku dařilo?

Naposledy jsme skončili s Varšavou na devátém místě. Chtěli jsme ale lepší výsledek. Chtěli jsme medaili. V Polsku se to nepovedlo, věřím, že se to povede v této sezoně.

Takže přicházíte s medailovými ambicemi?

Chceme zlato. Chceme vyhrát Český pohár. Doufám, že to dokážeme.

Co říkáte výsledkům přípravných zápasů?

Zase tolik jsme jich zatím nehráli. Občas jsme prohráli, ale každý zápas hrajeme v jiné sestavě.

Zatím týmu a hráčům Jihostroje chybí sehranost?

Sestava se hodně opravdu obměnila. Nebyli jsme v létě v tréninku kompletní. V šestkách jsme pohromadě vlastně teprve pár dní. Ještě se potřebujeme na hřišti dostatečně poznat.

Regionální Deník bude spolupracovat s Jihostrojem také v sezoně 2017/18. Představovat vám na tištěných stránkách budeme osobnosti týmu. Nejlepší český volejbalový klub věnoval do soutěží permanentní vstupenku na celou sezonu! Platí i na zápasy Českého poháru a na střetnutí v evropských pohárech. Středeční otázka zněla: Polský smečař Pawel Halaba vyniká v jedné činnosti, která to je? Možnosti byly: A/ blok, B/ nahrávka, C/pipe.
Odpovědí přišla celá spousta. Správná byla C. I počet správných odpovědí svědčí o zájmu
Jihočechů o volejbal. "Takové štěstí jsem dlouho neměla," uvedla jedna z výherkyň Jaroslava Uherová, jejíž jméno vybral los. Dáma už má permanentní vstupenku dokonce ve svých rukou a na zápasy se moc těší. „Ti, kteří nebudou mít při losu v soutěži Deníku štěstí, si mohou permanentku zakoupit v kanceláři klubu, letos je o ně opravdu nebývalý zájem,“ potvrzuje manažer Stanislav Pochop:manazer@volejbalcb.cz