Dvacetiletý smečař Jihostroje ČB Jiří Kraffer vkročil do nové sezony rozesmátý. Pozitivně naladěný. „Už jsem se moc těšil, až zase všechno vypukne," vyprávěl v rozhovoru pro Deník.

Jaké pro vás je a bylo léto roku 2016?

Prožil jsem ho se sportem. Odskočil jsem si na měsíc na takovou aktivní dovolenou. Byla cestovní, pak už jsem se zase vrátil zpátky. Hrál jsem beachvolejbal, antukové turnaje.


Cestovní dovolená? Kam jste v létě vyrazil?
Odletěli jsme na Bali. Byli jsme tam jedenadvacet dní. Hned na letišti jsme si půjčili skútr a projížděli jsme ostrov od jihu až na sever a zase zpátky.

Pak už přišla první polovina srpna a návrat do tvrdé práce. Vkročil jste do nové sezony s chutí?
Těšil jsem se na první trénink jako malý kluk. 
Už jsem nevěděl, co bych doma dělal. Stejně jsem byl každý den v posilovně a potom na písku jsem hrál beachvolejbal. Potřeboval jsem už zase nějaký řád. Mně nějaká kondička v létě vůbec nevadí. 


Příprava pod vedením trenéra Jana Svobody bývá náročná, neměl jste vůbec obavy?
Vždycky jsem říkal, když jsem jezdil na repre, tak kondiční soustředění bylo jediné, ve kterém jsem vyčníval (:. Já se na kondici vždy docela těším.

Změny v sestavě Jihostroje byly veliké. Na postu univerzála budou dokonce dva cizinci, k tomu ukrajinský blokař, co tomu říkáte?
Američan a Chilan na účku, Ukrajinec bude blokovat. Jsou to veliké změny. Před prvním srazem jsem vlastně viděl na tréninku jenom Ukrajince, který byl 
v Budějovicích na testech. Uvidíme, jak to bude.


Chilana znáte…
Hráli jsme proti němu 
v evropském poháru, kdy on hrál za Düren. Ten zápas se mu hodně povedl. Třeba se mu povede i tato sezona za Jihostroj.

Jaká bude sezona 2016/17?
Jako tým se budeme snažit vyhrát co nejvíc.