„Myslím si, že jsme se na něm určitě neztratili. Naši kluci se v některých etapách dokázali umístit i kolem první desítky, což je slušný výsledek vzhledem k tomu, že jsme jeli na cyklokrosových kolech," uvedl Stanislav Bambula, trenér jihočeského týmu.

Do závěrečného cíle v Jindřichově Hradci dorazili postupně Michael Boroš, Ondřej Bambula a Jakub Skála. „Nikdo z nich se nebál jít například do sprintu se světovými cyklisty, což je chvályhodné. V silné konkurenci zahraničních závodníků jeli skvěle."

Specialistům na cyklokros silniční závod naplnil očekávání, která před ním měli. „Sice ještě pojedeme dva silniční závody, než se začneme věnovat pouze cyklokrosu, ale byl to pro nás takový vrchol přípravy," říká Bambula.

Reprezentační kouč českých cyklokrosařů ocenil 
i celkovou úroveň závodu Okolo jižních Čech. „Na startu se sešlo sto třicet jezdců takové konkurence, že jsme z toho byli nadšení. Není-li závod největší akcí v Čechách, tak vedle Czech Cycling Tour jednou z největších."

Stanislav Bambula si myslí, že organizátoři odvedli dobrou práci. „Umět uspořádat takový závod je fantastické. Navíc v našem kraji.  Pro nás bylo samozřejmě i velice zajímavé a nevšední, že cíl jedné etapy byl přímo v Táboře."

Výsledky jezdců ČEZ Cyklo Team Tábor

34. místo:
Michael Boroš (+ 0:01:32)

59. místo:
Ondřej Bambula (+ 0:07:27)

86. místo:
Jakub Skála (+ 0:16:20)

Stanislav Bambula ml. a Michal Bednář závod nedokončili