Oliver Sedláček přišel do Č. Budějovic před sezonou z Ostravy. Reprezentační blokař zatím hledá ideální souhru s nahrávačem, ale jeho projev je každým zápasem lepší. Dokumentuje to i ocenění po extraligovém utkání v Praze. Sedláček byl podle aplikace SmartVolley MVP - most valuable player celého utkání.

Co říkáte ocěnění podle aplikace Smart Volley? Z dat vyplynulo, že jste byl nejužitečnějším hráčem celého utkání. Jak tuto cenu vnímáte?
Byl jsem hodně překvapený.

Lvi Praha - Jihostroj České Budějovice
Kanaďané proti sobě, vyhrál Schouten. Jihostroj veze z Prahy výhru 3:1

Proč?
Nečekal jsem to. Myslím, že umím zahrát daleko lépe. Je to moje první osobní ocenění, ze kterého mám obrovskou radost. Konečně něco takového u sebe mám.

Valerij Todua a Adéla HanzlíčkováValerij Todua a Adéla HanzlíčkováZdroj: Deník/ Lvi Praha

Cenu vám předala zápasnice česká zaápasnice Adéla Hanzlíčková. Jaké bylo společné setkání?
Bylo to velmi příjemné. Bylo milé vidět tak významného sportovce, kterého jsem do té doby znal jen z internetu. Celkově to bylo fajn. Adéla na mě působila sympaticky.

Před zápasem Adéla natáčela s Valerijem Toduou. Také byste s ní prohrál?
Určitě. A to ještě Valerij má váhovou výhodu. Já nejsem jeden z těch nejtěžších. Já bych skončil o mnoho dřív než Valerij.

Vyhráli jste v hale Lvů Praha 3:1, co o vašem vítězství rozhodlo?
Servis. První dva sety jsme soupeře parádně tlačili podáním. Třetí nám nevyšel, tam jsme udělali spoustu chyb. Pomohl nám střídající Ondra Piskáček, který to trochu uklidnil. Celkově se hráči prostřídali. Jsem strašně rád, že jsme to nevzdali a vybojovali jsme všechny tři body, které jsou pro nás hodně důežité .