V základní části si dobře vedli muži EGE a ženy Madety. EGE skončilo po dlouhodobé části na druhém místě a v prvních čtvrtfinálových zápasech na domácí palubovce vyzvalo mužstvo Nymburka. Českobudějovičtí volejbalisté dvakrát vyhráli a vedou 2:0 na zápasy.
Na druhém místě po základní části se umístily také volejbalistky českobudějovické Madety. Nyní rozehrály své zápasy v elitní skupině, ve které se bude rozhodovat o prvoligovém šampiónovi. V domácím prostředí českobudějovické Sportovní haly si dvakrát hladce poradily s Břeclaví.
Slávia PF skončila v tabulce základní části poslední a rozehrála své zápasy ve skupině o záchranu, kam si přenesla osm bodů z „české skupiny". Nyní jejich počet rozšířila o dalších šest díky dvěma výhrám nad Opavou.
I. liga muži – čvrtfinále:
EGE Č. Budějovice – Volleybal Nymburk 3:2 (11,18, -19, -21, 11) – Nymburk nastoupil se zvučnými jmény na soupisce. Jeho dres oblékli Svoboda nebo blokař Ondřej Michálek, který svého času působil i v českobudějovickém Jihostroji. Nymburku pomáhali i pendlové z Benátek Nesvačil, Kohlmann a Hruška. „Hráči EGE podali v prvních dvou setech a v posledním výborný výkon. Zaslouží si pochvalu, jak se obdivuhodně dokázali zvednout po prohraných dvou setech v setu pátém," říká Bohuslav Cháb, manažer týmu. Středočeši po dvou vlažných setech předváděli výbornou hru.  Zlepšili příjem, výborně útočili, zejména Nesvačil se Svobodou, ale v rozhodujícím setu na znovuzrozené EGE nestačili.
EGE Č. Budějovice – Volleybal Nymburk 3:0 (21, 13, 20) – Středočeši, již bez pendlů, nebyli tak nebezpeční jako v prvním utkání. „Odvety v Nymburku ale nebudou vůbec jednoduché. Domácí budou mít k dispozici opět hráče z Benátek, takže zdaleka není nic rozhodnuto," přemýšlí Bohuslav Cháb.
Ženy – finále:
Madeta Č. Budějovice – Břeclav 3:0 (20, 22,7) a 3:0 (19, 22, 20)
Ženy o udržení:
Slávia PF – Opava 3:0 (23, 21, 13) a 3:1 (12, 15, -21, 15)