Hokejbalisté na jihu Čech posledními zápasy uzavřeli základní část a rozluštili tajenku, jak budou složeny dvojice pro zápasy prvního kola play off.

Závěrečné kolo základní části vrhlo stín na nejvyšší krajskou soutěž v hokejbalu. Regulérnost druhé národní ligy korigovala disciplinární komise regionálního svazu.

Zaostřila na podezřelé utkání ve Zlivi, kde domácí vyhráli na nájezdy 7:6. A změnila výsledek: Hokejbalisté Pedagogu České Budějovice vyhráli duel ve Zlivi kontumačně 5:0, a tak ve čtvrtfinále nepotkají Vltavu Deviants, ale Písek!

Zápasem se zabývala disciplinární komise, která shledala, že došlo k ovlivnění výsledku, a proto trestala. „Disciplinárka rozhodla podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Dal jsem jí k tomu podnět já, a to na základě četných reakcí od veřejnosti. Jako předseda, který cítí za soutěže zodpovědnost, jsem chtěl, aby kauzu otevřela a případem se zabývala," uvedl předseda a sekretář regionálního svazu hokejbalu Ondřej Průša, aniž verdikt komise hodnotil.

Fanoušky, kteří zápas sledovali, vyprovokovaly k protestu dva vlastní góly Zlivi, která tak měla reagovat na „vlažný" výkon Pedagogu. Ten čelil podezření, že si příliš okatě vybíral soupeře pro čtvrtfinále, což se ale DK nepodařilo prokázat.

Program čtvrtfinále II. NHbL na jihu Čech o víkendu. Sobota: Prachatice – Pl. Žďár (16), Betonova – Vltava ČB (12.15, Pedagog), Pedagog – Písek (14.30), Stars S. Vrbné – Zliv (17, Vltava). Neděle: Prachatice – Pl. Žďár (14), Betonova – Vltava (12.30, Pedagog), Pedagog – Písek (15), Stars S. Vrbné – Zliv (10, Vltava).