V závěru první ligy se prodrali tabulkou až na 3. místo a vyhlížejí play off, do kterého vstoupí pod domácí sítí: v pátek (19) a v sobotu (11, vždy hala Na Sádkách) hostí tým SG LD Brno B. Podle manažera Bohuslava Chába se EGE musí vyrovnat se ztrátou nahrávače, a to je velká nepříjemnost. "Jan Ulč má zlomený malíček. Průšvih… Dohrál s ním předposlední utkání ve Starém Městě, v nemocnici mu pak dali prst na měsíc do sádry," říká manažer EGE. "Když postoupíme, mohl by se ve druhém kole zapojit, ale není to jisté," uvažuje.

Brno, s nímž se dosud EGE ve vyřazovacích bojích míjelo, považuje za nevyzpytatelného soupeře. V jeho kádru dochází k velkému pohybu hráčů. „Má rozdílné výsledky, podle toho, zda je v plné sestavě, anebo posílí o mladé a hráče z áčka. Naposledy se v Brně se ani nedohrálo!" vzpomíná Cháb, jak se domácí prali s nedostatkem hráčů.

Podle manažera v nouzi zaskočí na Ulčově postu mladíci. Připraven bude Petr Novák a mladí reprezentanti. "Budou Polák, Humler, možná i Šotola. Záleží na áčku," podotýká Bohuslav Cháb a pokračuje: "Již stabilně se u nás zapracovává Koranda a Petr Novák na náhře."

Tabulka po základní části svádí tipovat EGE za favorita série, ale manažer je s takovými soudy velice opatrný: "I když jsme skončili třetí a Brno šesté, bodové rozdíly v tabulce byly malé… Když se sejdou, je to hrozně nepříjemný soupeř!" uzavírá před startem play off Bohuslav Cháb.