Evropské olympijské hry mládeže se konají v Tbilisi. „Příletový den proběhl naprosto v pořádku," popisoval Tomáš Skolka, volejbalový trenér z Č. Budějovic, který má na starosti ve věkové kategorii kadetů českou reprezentaci. „Z České republiky byl vypraven od Českého olympijského výboru letecký speciál," doplnil ke komfortnímu cestování.
Kompletní česká výprava se chystala na zahajovací ceremoniál. „A také na první tréninkový den, trénovat je třeba," pousmál se Skolka.
Konkrétně ve volejbalovém turnaji startuje osm nejlepších družstev z Evropy. V chlapecké části jsou celky rozděleny do dvou skupin: A – Rusko, Polsko, Bulharsko, Gruzie. B – – Itálie, Turecko, Srbsko a ČR.
„Z Českých Budějovic je v reprezentaci Petr Novák," doplnil trenér Skolka a přidal hned svojí optikou i další informace o olympijských hrách mládeže v Tbilisi.
„Je tu deset sportů, česká výprava má pětadevadesát mladých sportovců."
Talentovaní mládežníci z České republiky soutěží s velmi kvalitní evropskou konkurencí. „Celkem do Tbilisi dorazili sportovci z padesáti zemí," doplnil Skolka.
Podle oficiálních informací ČOV bojuje o cenné medaile v Tbilisi víc než 3500 sportovců.
„Konkrétně v našem turnaji je tady prakticky to nejlepší, co volejbalová Evropa nabízí," popisuje Skolka kvalitu turnaje.

V prvním duelu tým ČR porazii Turecko (3.místo na ME ) 3:0 (22, 14,14). "Průběh byl jednoznačný, hráli jsme koncentrovaně a jako tým," uvedl trenér Skolka před večerním duelem se Srbskem.