Podobně mluví její manžel Břetislav. Ten zase připomíná, že v obci je zvykem zpívat na návštěvách i doma po večerech.

Manželé se setkali již jako děti v cimbálovce. „Tehdy nás tam zakladatel kapely dal dohromady, že bychom mohli zpívat spolu," vzpomíná Břetislav Osička. Pak se své ženě trochu vzdálil, odešel do Moravanky a cestoval, ale nakonec se jejich životy opět spojily, a to jak na partnerské, tak hudební úrovni. „Letos máme 25. výročí. Manžel pořád působí v Moravance, ale také nás jako duo oslovili do Lanžhotčanky, což je kapela z naší obce," dodává Jitka Osičková.

Kapela je klasickou moravskou dechovkou, hraje na hodech, slavnostech a dalších zábavách. Jako duo se pak manželé Osičkovi věnují hlavně lidové hudbě a cimbálovce, kterou označují za prapůvod folkloru. „Vystupujeme také v tradičních krojích našeho kraje. Snažíme se, aby byly přesně podle zvyklostí," připomíná Břetislav Osička.

Na TV Šlágr se manželé poprvé objevili před více než dvěma roky a rozhodně už pocítili, jak jim to pomohlo. „Předtím jsme vystupovali jenom doma na Břeclavsku, teď nás chtějí i jinde. Získali jsme fanoušky, volají nám, jsou hrozně milí. A my jsme moc rádi, že se takto mohou šířit naše písničky a folklor, který je jinak v dnešní době spíš potlačovaný," komentuje Jitka Osičková.

Obec Lanžhot se nachází 
v Jihomoravském kraji, devět kilometrů jižně od Břeclavi. Od jižních Čech, kde TV Šlágr sídlí, tak manžele dělí více než 200 kilometrů. Přesto se sem snaží jezdit co nejčastěji a natáčet pořady. „Když je možnost, tak si volno uděláme. Vyhovuje nám jezdit spíše ve všední dny, víkendy jsou pro nás pracovní, protože vlastníme hospodu. Tam pořádáme akce na objednávku většinou právě 
o víkendech," vysvětluje Břetislav Osička.

Už i v hospodské branži se ale projevila jejich popularita z TV Šlágr. „Do naší hospody v Lanžhotě teď přijíždí spousta lidí, kteří nás znají z televize. Chtějí se s námi seznámit, pozdravit nebo se podívat, kde jsme natáčeli naše klipy. A když nás požádají, abychom jim zazpívali, tak se samozřejmě snažíme vyhovět," vypráví Jitka Osičková.

Se svým manželem tráví prakticky všechen čas. Jsou spolu v šatně před vystoupením, doma v kuchyni i v autě na cestách. „Často se tak bavíme o práci a muzice, tomu se nedá ubránit. Někdy si samozřejmě také lezeme na nervy, ale to člověk musí hodit za hlavu. Myslím, že nakonec nám to takhle vyhovuje, jinak bychom to asi nevydrželi," říká Jitka Osičková.

Manželé mají dva syny. Starší k folkloru tolik netíhne, spíše zdědil po dědečkovi lásku ke sportu. Když ale chce otci udělat radost, kroj si také obleče. Mladší syn bude nejspíš v hudební rodinné tradici pokračovat. „Zpívá, hraje na trumpetu a k cimbálovce a folkloru má obrovský vztah. Někdy s ním i zpíváme a byl vidět také v našich videoklipech," doplňuje Jitka Osičková.

Ta také říká, že lidová hudba je krásným koníčkem, který oba manžele zcela naplňuje. Přesto ale má Břetislav Osička ještě jednu zálibu. „Sbírám staré věci. Nábytek, fotografie, kroje a podobně. A protože máme hospodu v takovém starém stylu, používám tam tyhle věci na výzdobu," prozrazuje.