Partneři se přitom seznámili za poměrně zvláštních okolností. „Marián mi hrál 
s kapelou na svatbě, když jsem se poprvé vdávala. Pak jsme se spoustu let neviděli, každý jsme měli jiný život, ale po čase se znovu potkali," směje se Daniela Maňová.

Ta pochází z muzikantské rodiny, se svým otcem hrála na buben, ale zpěvu se nikdy předtím nevěnovala. „Dostala jsem se k tomu až s Mariánem. Nejprve mě poprosil, abych mu nazpívala nějaké písničky na jeho cédéčko, pak jsme měli společné vystoupení v televizi a protože si nás lidé zapamatovali jako dvojici a začali nás chtít, tak už jsme u společného hraní zůstali," vysvětluje.

Naproti tomu Marián Maňo žil hudbou odmalička. Od deseti let hrál na akordeon, pak dlouhou dobu působil 
v kapele. Říká však, že nejkrásnější období prožívá právě teď s manželkou. „Láska dělá divy. Myslím, že posluchače oslovila nejen naše muzika, ale celkově i ten náš příběh," zdůrazňuje.

Duo Rytmus je na TV Šlágr řazeno do kategorie pop, zábava. Hraje lidové písně 
a především vlastní skladby. „Jsme autoři hudby i textů. Naše nejpopulárnější písničky, které se uchytily na Šlágru, jsme napsali sami," připomíná Marián Maňo.

Dvojice píše skladby společně. Marián Maňo obvykle přijde s nějakým nápadem, navrhne například úvodní sloku, a Daniela jej doplňuje. „Začínáme vždycky od textu. Inspiraci čerpáme ze svého okolí, z lásky, složil jsem také písně přímo pro Danielu, 
z rodiny a podobně," popisuje Marián Maňo. Napsání jedné skladby tak někdy zabere jen pět minut. Jsou samozřejmě ale i dny, kdy se tolik nedaří 
a píseň se rodí mnohem déle.

Manželé žijí v obci Oslany v Trenčínském kraji na středním Slovensku. Od Dubného, kde sídlí TV Šlágr, je tak dělí 400 kilometrů. Cesta jim zabere obvykle šest hodin, někdy však i více. „Naposledy jsme stáli v desetikilometrové koloně, když se na cestě převrhl kamion. Jednou jsme zase vůbec nedojeli kvůli sněhu. Občas je to tedy náročné, ale děláme to s láskou pro naše posluchače. Snažíme se sem jezdit, jak je potřeba," říká Marián Maňo.

I když oba hudbě věnují spoustu času, doma se dokážou bavit i o jiných věcech. Po náročném programu rádi odpočívají v lázních. „Když hrajeme o víkendech, je to docela náročné. Já jsem si za ty dva roky ještě nezvykla, že mám do noci zpívat a pak druhý den normálně fungovat. V tomhle jsem vždy obdivovala Mariána, který to zvládá bez problémů," vypráví Daniela Maňová.
Ve svém volném čase se ale manželé věnují především rodině. Společně vychovávají tři děti, dva chlapce a dívku. „Myslím, že budou mít také vztah k muzice. Nejstarší kluk asi úplně ne, to je spíš technický typ, ale ti mladší určitě. Každou chvíli chtějí do ruky harmoniku, flétnu nebo kytaru. Je vidět, že je to zajímá a láká," popisuje Daniela Maňová.

Děti také sledují své rodiče v TV Šlágr a zpívají si s nimi při přípravách na vystoupení. „Občas také vidí, jak nás lidé poznávají na ulici. Nejstarší syn to vždycky komentuje slovy: Bože, vy nemáte nikdy pokoj," vzpomíná 
s úsměvem Marián Maňo. Manželé dokonce uvažují, že by společně dětmi nazpívali nové písně.

Se životem a hudební kariérou v duu jsou tedy Marián 
a Daniela Maňovi velmi spokojeni a do budoucna nic měnit rozhodně nehodlají. „Vyhovuje nám společné hraní. Nemíváme nikdy ani ponorkovou nemoc, u nás je to spíš naopak, nedokážeme být dlouho bez sebe. Je to zajímavé, ale pro nás je to takhle ideální a už bychom nechtěli hrát s nikým jiným," uzavírá Marián Maňo.