Stovky účastníků očekávají organizátoři 10. ročníku Setkání motorkářů s požehnáním na cestu v Milevsku. „Bude záležet na počasí. Loni přijelo kolem šesti set motorkářů. Největší účast byla předtím až devět set, kdy nám dokonce došly samolepky se svatým Kryštofem," uvedl ředitel Domu kultury Milevsko Vít Kratochvíl. Akci pořádají společně s Římskokatolickou farností Milevsko a Road Racing Riders.

Příjezd strojů na náměstí E. Beneše je plánovaný od 13 do 13.30 hodin, ve 13.30 hodin začne v kostele svatého Bartoloměje modlitba za motorkáře, při které tradičně zazpívá sbor Vokalistky z Chyšek. Poté ve 14 hodin kněží požehnají motorkám a rozdají samolepky svatého Kryštofa. V 15 hodin vyjedou účastníci tradičně společně na hrad Zvíkov.

Na dopravní omezení se musí připravit řidiči, kteří budou v sobotu projíždět centrem Milevska. Náměstí E. Beneše bude totiž už podesáté patřit minimálně od 13 do 15 hodin motorkářům z celé republiky. Loni se jich tady podle Víta Kratochvíla, ředitele Domu kultury Milevsko, které je pořadatelem, sjelo kolem šesti set.

Další stovky lidí se na jejich naleštěné stroje přijíždí podívat. Proto bude těžké ve městě i zaparkovat. O zajištění bezpečnosti a bezproblémového programu se bude starat deset až dvanáct organizátorů. „Samozřejmě jsme domluveni s Policií ČR, která nám pomůže se zajištěním bezpečnosti. Dvě policejní motorky budou připraveny k výjezdu kolony motorkářů z náměstí na Zvíkov,“ doplnil Vít Kratochvíl.