Podle tiskového mluvčí táborské policie Miroslava Doubka jedenáct specialistů posílí zejména v době zvýšeného provozu na D3 současné složky, které mají nad dálnicí dohled: „Policisté z krajského ředitelství budou do služby nasazováni podle konkrétní situace. Stále tedy budou na D3 dohlížet i policisté z táborského dopravního inspektorátu a z místně příslušných oddělení," upřesnil k současnému stavu s tím, že jejich oddělení se buduje postupně.

Až další vývoj situace ukáže, kdy bude chotovinské pracoviště fungovat 24 hodin denně. „Nepřetržitý provoz pak bude zajištěn po následném doplnění početního stavu, kdy dálniční policisté postupně zcela přeberou činnost a plnění policejních úkolů na dálnici," doplnil Miroslav Doubek.

Některé řidiče překvapuje, že oddělení otevírají před dokončením celého úseku D3. „Je to pro mě novinka. Myslel jsem, že tady u Chotovin bude dálniční policie fungovat až bude hotový i obchvat okolo Tábora. Přijde mi, že na to místní dopravka zatím stačila. Doufám, že budou chytat 
i lumpy, a ne jen auta, která dostihnou," míní s nadsázkou Martin Šenkýř.

• Oddělení dálniční policie se 
u Chotovin začíná fungovat od začátku listopadu.
• Zatím se o dopravu na dálnici od Mitrovic do Veselí nad Lužnicí bude starat podle potřeby jedenáct dálničních policistů z krajského ředitelství, hlavně při vyšším zatížení D3.
• Nadále budou zajišťovat dohled táborští dopraváci a policisté 
z místních obvodních oddělení.
• Během několika měsíců má dálniční policie u Chotovin přejít v nepřetržitý provoz.