Ty třeboňské posílí i hlídky z okolí včetně dopravních policistů z Jindřichova Hradce či kolegů z Českých Budějovic. Jak vysvětlila policejní mluvčí Hana Millerová, budou bdít zejména nad plynulostí a bezpečností silničního provozu. „Komunikace budou dočasně zjednosměrněné. Ve směru od Třeboně za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu k výlovu Rožmberka bude označeno velkým poutačem. Výjezd je situován na hlavní tah a obec Přeseka," upozornila mluvčí. Dodala, že bezplatné parkoviště s dostatečnou kapacitou se nachází přímo u rybníka na odstavné ploše a je zajištěno pořadatelskou službou.

„Platí přísný zákaz parkování na přilehlých polích, lesních cestách či jinde z důvodu bezpečného průjezdu ostatních vozidel, kdy policisté budou řidiče jinde parkujících vozidel nekompromisně řešit. Toto opatření je nezbytné pro možný průjezd vozidel záchranných složek," zdůraznila Hana Millerová.

Velká kumulace návštěvníků může podle policistky také lákat zloděje a jiné nepoctivce.

„Pokud je to možné, nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, mobilní telefony, GPS navigace, doklady od vozidla či peníze. Předejdete tak možnému vloupání do vozidla a následné krádeži," varovala policejní mluvčí.