„Každoročně vyhlašujeme během prázdnin sbírku na školní potřeby, protože chceme podpořit ty českobudějovické děti, pro jejichž rodiče  přestavuje výbava těžký zásah do peněženky," prozrazuje Lucie Kolářová z Poradny Eva při Diecézní charitě České Budějovice, která se stará také o rodiny, jimž hrozí sociální vyloučení.

„Lidé nám přes prázdniny školní potřeby nosí, a jsme za to moc rádi, ale dětí, které se bez této pomoci štědrých dárců neobejdou, je víc," pokračuje Lucie Kolářová „Pomoc potřebují rodiny, které na pomůcky nemají dostatek peněz a je pro ně složité děti do školy vybavit. Naši sociální pracovníci se budějovickým rodinám, které jsou ohrožené sociálním vyloučením, věnují již devět let," vysvětluje Lucie Kolářová, kde berou informaci o potřebných dětech.

Loni se díky ochotě dárců podařilo podpořit 172 dětí. „Děti měly ze sešitů, pastelek i kružítek a aktovek velikou radost a určitě tomu bude tak i letos," věří Lucie Kolářová. Děti potřebují penály, sešity, obaly, pera, vodovky, tempery, štětce, tužky, pastelky a fixy, kružítka, kalkulačky a samozřejmě školní tašky. Přinášet je stále můžete do Poradny Eva (Riegrova 51, České Budějovice) nebo na ředitelství Diecézní charity České Budějovice do Kanovnické 16.

Více informací na tel. 731 402 833 (Lucie Kolářová) či email: eva@charitacb.cz