Po deseti letech užívání názvu Cipískoviště se ozvali dědici Václava Čtvrtka, autora postaviček Rumcajse, Manky a Cipíska, a s dalším užíváním nesouhlasí. „Rumcajs a další postavy mají své bydliště v lese Řáholci v Jičíně a rodina odmítá jejich přemístění,“ uvedla advokátka dědiců. Podle jejich názoru název Cipísek je polovina slova „krucipísek“ používaného Rumcajsem a nemá s městem Písek nic společného.

Město Písek má zaregistrovaný název Cipískoviště do 15. října letošního roku. „Museli bychom tedy jednat o prodloužení registrace, ale tuto komplikaci jsme nepředpokládali,“ vysvětlila Jana Bauerová z odboru školství a kultury MÚ Písek.

Klub Krteček na Cipískovišti.
Klub Krteček se zapojil do programu Cipískoviště


Obyvatelé a četní návštěvníci Písku však o program, který oslovuje celé rodiny, rozhodně nepřijdou. Akce se v příštím roce konat bude, ale pod jiným názvem. „Chceme oslovit veřejnost a prostřednictvím škol hlavně děti, aby na odbor školství a kultury MÚ posílaly své nápady. Určitě najdeme pojmenování, které bude vycházet z programu a zaměření akce,“ je přesvědčena starostka Písku Eva Vanžurová.

Název Cipískoviště vznikl před deseti lety, kdy se po rozsáhlé rekonstrukci otevírala část objektu Sladovny, tehdy jako Centrum ilustrace Písek.

Vodňanské rybářské dny.
Vodňany byly nejen centrem rybářů, program lákal malé i velké