Jednotlivé projekty nyní soupeří o finanční podporu veřejnosti. Musí vybrat celkem alespoň 5000 korun, a to minimálně od pěti různých dárců. Podle výše částky, kterou projekty takto získají, bude rozdělen i finanční příspěvek od Ery, a to podle pravidla: Čím více vyberete od veřejnosti, tím vyšší dar získáte.
Projekt, který veřejnost podpoří nejvíce, získá od Ery 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc korun, třetí 35 tisíc korun a čtvrtý projekt si odnese 25 tisíc korun. Výběr peněz od veřejnosti začal 13. října 
a skončí 6. ledna 2016.
Z našeho regionu vám nyní představíme dva projekty, o prvních dvou jsme v Deníku psali na konci listopadu.

Inovace technologie tísňové služby
Organizace: Domy s pečovatelskou službou, Vyšehradská 260, 381 01 Český Krumlov,
www.dpskrumlov.cz

Telekontaktní služba usnadní život nejen samotným starším či zdravotně postiženým spoluobčanům, kterým umožní setrvání doma, ve vlastním prostředí, aniž by museli trvale využívat služeb různých pečovatelských zařízení, ale i jejich blízkým, kteří o ně pečují," zdůrazňuje Anna Litvanová, sociální pracovnice a koordinátorka odlehčovací a tísňové služby.

„Tato služba je vhodná pro občany, kteří v důsledku stáří nebo zdravotního postižení potřebují stálé spojení s případnou pomocí," dodává Anna Litvanová.

Podpora vstupu na trh práce
Organizace: KONÍČEK, o. p. s., Na Zlaté stoce 14, 370 05 České Budějovice, www.konicekcb.cz

Prostřednictvím individuální podpory chceme zpřístupnit otevřený trh práce osobám se zdravotním znevýhodněním. Individuální podpora vychází ze systému podporovaného zaměstnávání, jehož obsahem je nejen intenzivní práce s klientem, ale i navázání spolupráce s potenciálními zaměstnavateli.

Terénní pečovatelská služba
Organizace: Borůvka Borovany, Petra z Lindy 147, 37312 Borovany,
www.boruvkaborovany.cz

„Projekt se týká pomoci klientům v jejich domácnosti s činnostmi, které by vzhledem ke svému postižení či věku sami nezvládli," říká Jiří Bajer, ředitel Borůvka Borovany. „Jsou to například pomoc při osobní hygieně, stravování, dovoz k lékaři či na pravidelné rehabilitace, podávání léků, ošetření na lůžku, úklid, nákupy nebo dovoz stravy."

Za roky činnosti se sdružení stalo místem pomoci pro stovky rodin s postiženými členy a pro seniory. Hlavní činností je terénní pečovatelská služba, poskytují i Školku pro seniory a připravují obědy ve vlastní kuchyni, které pak i rozvážejí.

Dobrovolník v každém z nás
Organizace: KreBul, o.p.s., Zlatá stezka 145, 383 01 Prachatice, www.krebul.cz

Dobrovolník je člověk, který chce věnovat svůj čas, energii a vůli do něčeho, co má smysl, přijít do kontaktu s jinými lidmi, získat praxi, naučit se odpovědnosti, zlepšit týmovou spolupráci či udělat něco, co bude stát za vzpomínky a krásný pocit služby jiným. Projekt chce ukázat smysl dobrovolnické činnosti jako důležité složky lidské společnosti.

S jednotlivými projekty se díky videomedailonkům mohou zájemci blíže seznámit na www.erapomaharegionum.cz. Zde můžete favorizované programy rovnou také podpořit.