Rakouský vytrvalec byl šestý ze 49 startujících, z nichž dokončilo 28. Uběhl těchto 4176 km za 64 dny, přesněji za 452 hodiny – bez jediného dne volna, denně průměrně 65,5 kilometru… Kdyby prý den vynechal, vyšel by zcela z rytmu. Na trase roztrhal osm párů bot, každý v ceně kolem 150 eur. Jeho „pohonem" byli „gumoví medvídci" – vzal si jich na cestu čtyři kila a minimálně šest kilogramů ještě přikoupil. Jsou prý dobrým dodavatelem energie. Potvrdil, že si cestou hodně zpíval. Co prý má člověk dělat, když běží až devět hodin. V „repertoáru" měl také vojenské písně – jedenáct let sloužil na Golanských výšinách.

Hon na obchodníky s lidmi

V Českých Budějovicích nedávno soudili obchodníky s lidmi, kteří měli z Nigérie dovážet do Čech k prostituci tamní dívky. Že jde o mezinárodní problém, ukázala zpráva z lineckého deníku OÖN, že v rámci celoevropské razie prověřila policie stovky lokálů i v Rakousku. Ve Vídni bylo zatčeno pět osob. Vedoucí centrály pro obchod s lidmi při spolkové kriminálce Gerald Tatzgern zmiňuje, že vyšetřování vykořisťování žen především z 20milionového regionu Benin je obtížné, protože oběti jsou pod velkým tlakem.  „Mnohé jsou pod vlivem voodoo," říká a zdůrazňuje, že kněží voodoo mají v Nigérii velký vliv a dívky jsou přesvědčeny, že se něco stane, když nebudou dodržovat pravidla. Manipulátoři zabraňují obětem v jakémkoliv sociálním kontaktu. Ženy musejí prostituci vykonávat vždy po relativně krátkou dobu v různých zemích. Experti mluví o rostoucím zájmu sexuální branže o západoafrické dívky.

Sousedé na internetu

V Bavorsku už internet využilo alespoň jednou 79 procent občanů starších 10 let. V kategorii 16-24 let to bylo téměř sto procent, mezi 10-15letými 96 procent. Ze starších 65 let využilo služeb webu 30 procent lidí. Tři čtvrtiny dotazovaných užívá internetu denně nebo téměř denně, píše list PNP.