Stačí pár minut chůze od centra krajského města a ocitnete se v zelené oáze. U českobudějovického Dlouhého mostu v sousedství oblíbené Kavárny Lanna vzniká městský park BosoNoha. V oploceném, a tedy bezpečném areálu se vzrostlými stromy a mnoha herními prvky najdou zábavu nejen rodiny s dětmi, ale také členové různých spolků, příznivci kulturních akcí nebo přednášek a besed. Vznikne tu i „Kavárna Deníku“.

Nápad vytvořit nový městský park BosoNoha se zrodil v hlavě Jiřího Borovky, jenž má blízko i k sousední Kavárně Lanna. „Přišlo mi škoda nevyužít lépe prostranství mezi kavárnou a Dlouhým mostem. Vzrostlé stromy tu samozřejmě ponecháme a prostoru mezi nimi dáme nový náboj, který by mohl přilákat spoustu obyvatel i návštěvníků města,“ těší se Jiří Borovka.

Třeboňské náměstí. Ilustrační foto
Na dny památek navštívíte půdy i cukrárnu

Kromě herních prvků pro malé i dospělé návštěvníky města najdou v BosoNoze od června zázemí například i šachisté nebo příznivci hry pétanque. Vyrazit sem bude možné třeba i na rodinný piknik bez obavy, že vaše dítě vběhne pod auto nebo že ho ohrozí volně pobíhající pes. Herní prvky jsou zaměřené na rozvoj motoriky a smyslů všech věkových skupin. Vznikne zde i chodníček pro chůzi bosou nohou.

Park bude mít vlastní zázemí s toaletami včetně přebalovacího pultu, infocentrem s občerstvením a půjčovnou sportovních potřeb.

Koupit zde bude možné i lodní lístky, nebo vstupenky na kulturní akce. Zamířit sem budete moci do nové „Kavárny Deníku“, kde si o životě ve městě a jeho okolí popovídáte s našimi redaktory. Vyřídíte tu objednávku inzerce nebo předplatného.

Týmy BosoNohy a Deníku už teď připravují společné kulturní akce, na které čtenáře včas pozveme. Chystáme přednášky, besedy se známými Jihočechy, koncerty, hry pro děti, tématické vycházky či výlety na kolech či lodí podél Vltavy.

Slavnostní otevření zrekonstruovaného pavilonu C se uskutečnilo ve středu.
Přestavbu pavilonu dokončili ani ne za rok