Od ledna do srpna loňského roku obstaral zásobovač skupiny nelegální cigarety 
a tabák a skladoval je. „Především tabákové výrobky pak celní orgány  částečně zajistily v bytových prostorech obviněných, v pronajaté garáži, vozidlech a také ve firemních prostorách obviněných," řekl  včera mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.
„Několik tisíc kusů cigaret a tabáku bylo samozřejmě nekolkovaných, některé cigarety pak měly zahraniční kolky," dodal Matzner.

Podle jeho slov zásobovač dodával cigarety a tabák dvojici podnikatelů do Písku – otci a synovi, kteří zde měli legální obchod. „Otec pak s vědomím, že jde o nezdaněné zboží, část cigaret dodal ženě provozující v Písku trafiku," popsal mluvčí jihočeské policie. A dodal, že do dalšího prodeje nelegálních cigaret se zapojila i její matka.

„Trafikantka pak ještě část cigaret předala dalšímu muži, který je odvezl linkovým autobusem zpeněžit do Prahy," řekl Jiří Matzner.

Podle policie otec a syn také obchodovali s nelegálním alkoholem. „Při prohlídce jiných prostor a pozemků byly ve velkoskladu rodinné firmy nalezeny nekolkované pětadvacetilitrové plastové barely a láhve s alkoholem, převážně vodka a rum," upozornil Matzner.

Škodu na zajištěném nekolkovaném alkoholu celníci a policie stanovali na zhruba pětačtyřicet tisíc korun.
Obvinění jsou stíháni pro zločin zkrácení daně, z porušení práv k ochranné známce a z porušení předpisů o nálepkách k označení zboží.