Právě nevybíravým chováním v pátek popudil jednoho z chodců, a ten na něj poslal strážníky městské policie. "V pátek v půl čtvrté odpoledne zastavil hlídku muž, který si stěžoval na velmi nepříjemný zážitek s žebrajícím mužem před obchodním domem Prior. Ten měl zastavovat kolemjdoucí občany a nevybíravým způsobem po nich požadovat finanční hotovost. V případě, že někdo odmítl vypomoci darováním „drobných", muž ho vyprovázel nadávkami," líčí událost mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážníci žebrajícího osmačtyřicetiletého muže z Českých Budějovic dobře znají. Již několikrát ho napomínali za narušování veřejného pořádku. "I v tomto případě jej poučili o tom, že jeho jednání je v rozporu se zákonem. Svým jednáním porušil obecně závaznou vyhlášku města, která žebrání na tomto místě zakazuje," zdůrazňuje mluvčí. Muž však s přestupkem nesouhlasil a dokonce strážníkům tvrdil, že mu přijde přirozené požadovat po lidech peníze.

Případ zřejmě nezůstane bez trestu. Jak potvrdila Věra Školková, muž se bude ve správním řízení zpovídat z přestupku proti pořádku a z přestupku veřejného pohoršení. "Za ně mu hrozí pokuta až do výše 30 tisíc korun," naznačila.