Německé Policejní prezidium Oberpfalz hledá kohokoliv, kdo by pomohl objasnit nález lidských kosterních ostatků v lesíku Keilsteriner Hang z počátku února loňského roku. I přes rozsáhlé pátrací akce se nepodařilo v okolí nalézt žádné další stopy ani ostatky. Identita osoby je tak neznámá.

Kriminalisté z Regensburgu kontaktovali vědce z Ústavu soudní medicíny Mnichov a také ze Svobodné univerzity Amsterdam s podnětem na rekonstrukci měkkých tkání lebky. Také vědce požádali o zjištění co největšího množství informací k neznámé. Znalci uvedli, že se pravděpodobně v případu tohoto kosterního nálezu lebky jedná o ženu, která se mohla narodit v letech 1942 – 1944. Pravděpodobně zemřela v letech 1963 – 1968. Dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila pravděpodobně v Regensburgu.

Vědci také pomohli sestavit možnou podobu ženy z období před její smrtí. Fotografie jsou úmyslně vypracovány bez vlasů, neboť k nim ani k postavě nejsou žádná relevantní vodítka. Umístění očí, nosu a úst je velmi věrohodné. Nos měla žena hodně výrazný.

Kriminalisty zajímá jakákoliv informace k možné totožnosti ženy. Vzpomíná si někdo na pohřešovanou ženu z uvedeného období?
Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 158 a nebo přímo německým kriminalistům telefonicky na čísle: 0049 941 506 2888.

Jiří Matzner