Kriminalisté v pátek zahájili  trestní stíhání obou mužů pro vraždu ve stádiu pokusu, krádež a poškození cizí věci. Starší z pachatelů momentálně čeká na vzetí do vazby a mladšího, jemuž se podařilo z místa utéct, stále zadržují rakouští policisté. Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner vysvětlil, že do doby jeho vydání do České republiky bude dotyčný stíhán jako uprchlý.

„Vyšetřovatelé oba pachatele viní, že při svém přistižení ve vyloupené prodejně neuposlechli výzev, aby se vzdali a zanechali svého jednání. Namísto toho na policisty zaútočili, a to s úmyslem je usmrtit, zmařit jejich zákrok a zakrýt tím svou trestnou činnost,“ popsal Matzner. Dodal, že policisté při přestřelce utrpěli zranění, která je ohrožovala na životech.

Policejní mluvčí zároveň potvrdil, že oba obvinění mají bohatou kriminální minulost a pro policisty rozhodně nejsou neznámými osobami. Více informací ale vzhledem k počáteční fázi vyšetřování uvádět nechce.

Jak už Deník informoval v pátek, pachatelé se na vloupání velmi dobře připravili. Na příjezdovou cestu nastražili pokácený strom a znemožnili tím rychlý příjezd vozidel. Do samotného objektu se dostali tak, že vyřezali do stěny otvor motorovou pilou

Více o noční přestřelce zde