Druhý den pokračovalo v úterý líčení u krajského soudu s 18letým Lukášem Hajným. Před půl rokem nožem těžce zranil dva policisty. Ty zavolala jeho matka, když pod vlivem pervitinu a alkoholu napadl otce násadou koštěte v domku v obci Velice u Dřítně. Jeden z mužů zákona na následky zranění zemřel po dvou dnech, druhý se ještě léčí.

Svědčící policisté vypověděli- v místnosti bylo hodně krve
- viděl jsem nůž a v koupelně
nějaké pušky
- nikdo ho nebil, neposlouchal
výzvy a byl agresivní
- na zemi jsme ho drželi ve třech
asi dvacet minut, měl velkou sílu,
chtěl vstávat
- vyváděl jako smyslů zbavený


Se spoutanýma rukama i nohama přivedla mladého pachatele před soudkyni Olgu Smrčkovou samopalem vyzbrojená stráž vězeňské služby. Cestou do soudní síně se snažil být neviditelný, ale na lavici obžalovaných jako by nabyl jistoty, přestože proti němu seděl otec zabitého policisty. Lukáše Hajného přišla podpořit matka a dva příbuzní.


Svědkové - vodňanský policista s kolegyní - uvedli, že na místo incidentu dorazili, když sanita odvážela pobodané kolegy. Po vyběhnutí do patra zaregistrovali spoustu krve i části policejních uniforem. Pachatel byl prý velmi agresivní a bylo velmi obtížné udržet ho na zemi ve třech lidech. Měl obrovskou sílu. „Křičel - udělal jsem to pro tebe, táto! Tak jsem je zabil, hahaha!“ popisoval včera policista s tím, že mladík vyhrožoval smrtí i těm, kteří ho drželi. „Vyváděl jako smyslů zbavený,“ dodal. Musel prý použít teleskopický obušek na kotník a nohy mu s kolegyní svázat švihadlem přineseným babičkou. O tom, jak byl mladík nabuzený, svědčí fakt, že až druhá injekce lékaře pachatele zklidnila a posléze usnul. Do sanity byl přenesen v plachtě za emotivního lamentování a vyhrožování matky a otce.

Ilustrační foto.
Mladík pobodal policistu, který zemřel. Krajský soud rozhodne o délce trestu

Lukáš Hájek se včera bránil svědectví: „To je naprostá lež, ani jsem nevěděl, že jsou policajti. Poznávám jeho hlas, to je ten, který mě mlátil pěstí do hlavy,“ tvrdil na adresu svědka a ukazoval na levý spánek. „Nejméně pětkrát, když už jsem byl zpacifikovaný a volal o pomoc tátu!“ vzpomněl si obžalovaný.


Proces pokračuje a dle soudkyně Olgy Smrčkové rozsudek tento týden nepadne, neboť se z jednání omluvila znalkyně.