"Výsledek šetření byl negativní. Desítky osob jsme museli evakuovat, nikdo nebyl zraněn," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová. Pachatel, který bombu nahlásil, je podezřelý z šíření poplašné zprávy.

Uzavřeno bylo náměstíčko s nákupním centrem. Podle místních obyvatel policisté vyklidili poštu, zdravotnické středisko, lékárnu a dokonce i nedalekou školku. Zároveň nebylo možné ani z jednoho směru vjet do ulice J. Opletala. Lidé odcházeli ze zastávky městské hromadné dopravy, vozy totiž musely jezdit jinudy.

Situace zkomplikovala život obyvatelům. "Šla jsem vyzvednout dítě do školky a najednou zjistila, že tudy neprojdu. Jsem docela naštvaná, protože mám málo času," řekla na místě maminka Aneta.

"Šla jsem na poštu, ale sotva jsem přešla křižovatku, tak mě zastavili a dál nepustili, že je tam prý bomba. Vrátila jsem se domů a zítra vyrazím znovu," popsala Věra Dobriková.

Uzavřela se také lékařská ordinace. "Přišla jsem k paní doktorce už ve tři hodiny, ale v čekárně bylo moc lidí. Tak jsem si řekla, že se vrátím později. To jsem netušila, že už se zpátky nedostanu," komentovala jedna z místních obyvatelek.

Děti z mateřské školy byly evakovány do nedalekého zařízení, policisté o tom na místě informovali rodiče. Na nečekanou komplikaci naráželi i ti, kteří měli v ulici J. Opletala zaparkované auto. Nemohli se ke svým vozům dostat a odjet domů.