Podle Martiny Loškové, která připravuje na akci kulturní program, se jedná o poslední velkou akci, kterou v Borovanech pořádají před adventnem. A o její oblibě svědčí to, že přišli nejen Borovanští. "Vstup je zdarma," zmínila Martina Lošková a dodala, že proto není přesná evidence návštěvníků. Ale odhadem zavítá vždy do zahrady na osm set lidí.

Najít zde mohly stánky s dobrotami sladkými i slanými, ovocnými i masnými. Nechyběly třeba zavařeniny nebo marmelády z rakytníku a dalšího ovoce nebo květiny či keramika z Domečku v Trhových Svinech. Pro děti připravili organizátoři tvůrčí dílničky a třeba pod patronátem borovanské společnosti Komunitní škola si mohly děti malovat ptačí budky.

Zájemcům byla k dispozici i houbařská výstava a poradna. Martin Chmelař s dalšími dobrovolníky připravili na třicet druhů hub. "Letos je na podzim dobrá sezona," zmínil Martin Chmelař a dodal, že je absolventem střední zemědělské školy a má i státní zkoušky z mykologie. Na pozvání poskytuje bezplatné přednášky například ve školách nebo na podobných akcích, jako byla v sobotu v Borovanech.
O spokojenost návštěvníků se staraly i kapely Modrý cimbál a Naked Professors.