Město zřejmě zkouší, kam až může zajít. Tedy myšleno v oblasti dopravy. Už tak na mnoha místech uzamčené Budějovice mají další uzavírku. Tentokrát se jedná o křižovatku Plzeňské a ulice U Trojice.

„Společně s částí místních komunikací bude uzavřena až do 15. září, a to z důvodu rekonstrukce kanalizačního a vodovodního řadu," potvrdila mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Mimo jiné to znamená změnu trasy pro linku MHD číslo 11, kdy budou zrušeny zastávky Průběžná a Pražské sídliště, v Průběžné ulici nicméně dopravní podnik zřídí dočasnou zastávku.

Řidiči teď budou muset dva měsíce úsek objíždět a mnohým začíná docházet trpělivost. „Vím, že je léto, a to je vždy hodně míst pro opravy neprůjezdných, ale tohle už je docela extrém," zlobil se jeden z řidičů Jaromír Trobl.

Už za několik dní ale bude mít zřejmě hlavu zamotanou ještě více. Mánesova ulice je mezi Lidickou a Novohradskou plná nových úprav 
a změnilo se zde řazení do pruhů. Jenže některé ze změn se neosvědčily, a tak chce magistrát vrátit do původního stavu řazení v pruzích kolem křižovatky Novohradské a Mánesovy. Po pátečním jednání to potvrdila náměstkyně primátora Ivana Popelová, termín ale neupřesnila.

Pomoci by to mělo vozům MHD, které teď na Mánesově ulici často nabírají zpoždění. Na druhou stranu mnoha řidičům aut tyto neustále změny vadí a nešetří kritikou směrem k vedení města.

Odbor dopravy připravuje také změny v oblasti křižovatky Pekárenská – Nádražní. V úseku je hodně nehod a nyní je jedním 
z nejvytíženějších v Českých Budějovicích. Deník bude o konkrétních změnách informovat.