Podle Báry Kotkové z agentury Dobrý den, která rekordy eviduje, zatím nikdo o zápis podobného druhu nežádal, takže je téměř jisté, že budějovická teplárna rekord získá. Žadatel o zápis, menšinový akcionář Forum Energy k tomu jen musí dodat příslušné podklady.

Vedle humornější polohy ale valná hromada měla i vážnější ráz. Opět se nesla ve znamení urputných debat menšinového akcionáře firmy Forum Energy s vedením firmy, případně s většinovým vlastníkem, kterým je město České Budějovice. Forum Energy například vyčítá minulému vedení údajně předraženou investici do nové turbíny v roce 2011 nebo ze svého pohledu nedostatečně zdůvodněnou koncepci rozvoje teplárny. Bývalé vedení teplárny však pochyby o investicích už v minulosti několikrát odmítlo.

Dění v teplárně zkoumal i audit a údajně na některá možná pochybení upozornil. Dokument ale nebyl zveřejněn a je interním materiálem teplárny.

Tiskový mluvčí menšinového vlastníka Giuliano Gianetti však považuje poslední valnou hromadu, která skončila až ve středu ve čtyři hodiny ráno, za posun. „Už před rokem jsme říkali, že škody tam jsou," uvedl Giuliano Giannetti například ohledně turbíny s tím, že odhad škody činí v tomto případě 390 milionů korun a představenstvo je nyní pověřeno škodu vymáhat.

Teplárna navíc zaměstnala zastupitele města i při jejich posledním jednání. Radní Tomáš Bouzek (TOP 09) třeba zdůraznil, že nedávný audit firmy přináší řadu informací o jejím hospodaření. Odmítl přitom názor, že by ODS, která je v zastupitelstvu v opozici, byla z rozhodování o teplárně „odstrčena." Poukázal na to, že někteří členové ODS byli až donedávna ve vedení firmy, a na adresu zastupitele Ivana Rybníčka řekl: „Myslím, že se v té teplárně neměl špatně."

Nedávno totiž propukl spor o to, jestli byly oprávněné dodatky k pracovním smlouvám, díky kterým část bývalého vedení podniku získala „zlaté padáky" v řádu milionů korun. Bývalé vedení ale zase už dříve zkritizovalo, že nynější radniční koalice zvýšila počet členů dozorčí rady, a kritice neušly ani nové odměny dozorčí rady.

Radní Josef Průcha (ČSSD) také upozornil,  že se dělají posudky na věci dávno vysvětlené, a  možná proto, aby se někteří členové bývalého vedení dostali do těžké situace.

Podle Tomáše Bouzka však jde  o to, věci z minulosti firmy řešit, a ne nad nimi mávnout rukou.