Před časem byla převedena linka číslo jedna na trolejbusový provoz a začala mimo jiné jezdit ulicí Evžena Rošického. Zároveň byl například zrušen přímý spoj z Rudolfova až na sídliště Máj. Po protestech veřejnosti (jak již Deník informoval), ale bude brzy zase všechno jinak.

Na posledním jednání schválili potřebné úpravy, podle návrhu dopravního podniku, budějovičtí radní. Asi hlavní změnou je, že se obnoví spojení Rudolfova se sídlišti Šumava a Máj – nově linkou 21. Podle Jaroslava Ďuriše, ředitele českobudějovického dopravního podniku, pojede spoj z Rudolfova až do Haklových Dvorů. „Linka bude kopírovat trasu původní jedničky," potvrdil Jaroslav Ďuriš. Jinudy mají nově jezdit  podle ředitele dopravního podniku i další linky. Termín změn? Konec prázdnin. „Předpokládáme, že linky by vyjely podle nových jízdních řádů 2. září," zmínil Ďuriš.

Na nedávno zatrolejované trase v ulici Evžena Rošického zůstane dál jezdit linka číslo 8 a v ulici Milady Horákové také linka číslo 1.

Nepochybně potěšeni jsou například Rudolfováci. „Je to vítězství zdravého rozumu, že se ta linka vrací na původní trasu. Je úplně jedno, jestli to bude jedenadvacítka nebo osmnáctka, hlavně že lidi doveze, kam potřebují," říká k obnovenému spojení přes město Jan Řehovský z Rudolfova.

Podle vyjádření dopravního podniku by zářijové změny měly být už trvalou úpravou.

Důvodem změn je to, že nedávné zavedení trolejbusů na ulici Evžena Rošického a související změny se neukázaly právě šťastným krokem. Cestující si stěžovali na zmatky, které způsobilo při nastupování třeba to, že trolejbusy jedné linky jezdily na sídlišti Máj různými trasami. Někomu se i prodražilo jízdné.  Proto se nyní vrací svým způsobem bývalá „jednička", i když pod číslem 21 a od 2. září dojde i k dalším změnám.


Linka číslo 1 – trolejbus bude nadále jezdit na trase se zastávkami Máj – Milady Horákové – Nádraží. Nebude už projíždět ulicí Evžena Rošického, bude obsluhovat ulici O. Nedbala obousměrně. Interval ve špičce zhruba 15 minut.
Linka číslo 8 – trolejbus bude jezdit po trase Máj – Evžena Rošického – Strakonická – Pražská – Nemanice. Interval ve špičce 30 minut.
Linka číslo 18 – autobus bude jezdit na trase Máj – Vltava – Strakonická – Kněžskodvorská – Okružní – Nádraží. Ve špičce interval 30 minut.
Linka číslo 21 – autobus dosud jezdil z Haklových Dvorů k Výstavišti. Nyní bude jezdit na trase Rudolfov – Nádraží – Máj – Haklovy Dvory. Interval ve špičce 15 minut, případně posílený ve špičce na Rudolfov.


Linky číslo 1 a 21 by měly podle dopravního podniku vyjíždět od nádraží střídavě, takže na sídliště by měl vyrazit spoj každých sedm a půl minuty.