VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi řízky milují. Masné krámy pro ně připravily Týden šniclů

Jižní Čechy – Známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich říká, že kdyby smažený řízek kandidoval do parlamentu, získal by 90 procent. Něco na tom bude, protože „cokoliv" 
v trojobalu (vejce, mouka 
a strouhanka) se těší všeobecné oblibě.

19.3.2013
SDÍLEJ:

Hlavně o Vánocích má na svátečním stole své místo smažený kapr. Řada lidí však i na Štědrý večer dává přednost řízku z vepřového či kuřecího.Foto: Ilustrační foto: Deník / Václav Pancer

Toho jsou si vědomi i v restauraci Masné krámy, a proto ode dneška připravili gastronomickou akci „Týden šniclů".

Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům vedle stálé nabídky klasického vepřového řízku a „českého smažáku" dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, a to včetně obráceného řízku z hovězí roštěné nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů" potrvá v Masných krámech až do neděle 
24. března.

Král všech šniclů

„Přehlídku nejrůznějších řízků jsme se rozhodli uspořádat proto, že naši hosté mají tento druh jídla ve velké oblibě. V naší nabídce se objeví mimo jiné i král všech smažených řízků – originální 
„Wienerschnitzel" z telecího masa, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska s remuládou.

Řízek může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo 
o způsob přípravy," říká Luděk Hauser. Například obrácený řízek se liší v postupu obalování. Nejprve se maso potře hořčicí, osolí, opepří, pak se vloží do strouhanky 
a nakonec do rozšlehaného vejce.

V legendární českobudějovické restauraci si v následujících dnech můžete pochutnat i na kuřecím stehenním řízku v cornflakes kabátku či na smažených vepřových játrech. Zkrátka nepřijdou ani milovníci ryb, neboť v nabídce nechybí filet 
z tresky na vídeňský způsob 
s žebráckým bramborovým salátem.

Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Letošními novinkami jsou  právě „Týden šniclů" a akce nazvaná „Ze selského dvorku". Příští gastronomickou akcí v Masných krámech bude „Zahájení pstruhové sezóny", které kuchaři připraví v týdnu od 
16. do 21. dubna.

Autor: Jakub Sekyra

19.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Českokrumlovské zámecké medvědárium prodělává úpravy.
8

Medvědář chystá v životě zámeckých medvědů velikou změnu

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

OBRAZEM: Missky v Táboře běhají kolem Jordánu

Tábor – Deset finalistek charitativní soutěže krásy Miss Face Taťany Makarenko se v táborském hotelu Palcát připravuje na svůj galavečer, v němž se 30. září rozhodne, které čtyři dívky si odnesou korunku krásy.

Povodně 2002: O víkendu uklízeli dobrovolníci z celé země

Jižní Čechy – Druhá povodňová vlna byla hodně krutá. Odehrávaly se velké tragédie, lidé museli opustit své domovy, přicházelio majetek, o jistoty…

Strakonickou ulici zúžila oprava lávky na polovinu

České Budějovice - Strakonická ulice v Českých Budějovicích se pod lávkou v obchodní zóně zúžila na polovinu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení