Toho jsou si vědomi i v restauraci Masné krámy, a proto ode dneška připravili gastronomickou akci „Týden šniclů".
Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům vedle stálé nabídky klasického vepřového řízku a „českého smažáku" dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, a to včetně obráceného řízku z hovězí roštěné nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů" potrvá v Masných krámech až do neděle 24. března.
Král všech šniclů
„Přehlídku nejrůznějších řízků jsme se rozhodli uspořádat proto, že naši hosté mají tento druh jídla ve velké oblibě. V naší nabídce se objeví mimo jiné i král všech smažených řízků – originální „Wienerschnitzel" z telecího masa, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska s remuládou.
Řízek může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo o způsob přípravy," říká Luděk Hauser. Například obrácený řízek se liší v postupu obalování. Nejprve se maso potře hořčicí, osolí, opepří, pak se vloží do strouhanky a nakonec do rozšlehaného vejce.
V legendární českobudějovické restauraci si v následujících dnech můžete pochutnat i na kuřecím stehenním řízku v cornflakes kabátku či na smažených vepřových játrech. Zkrátka nepřijdou ani milovníci ryb, neboť v nabídce nechybí filet z tresky na vídeňský způsob s žebráckým bramborovým salátem.
Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Letošními novinkami jsou právě „Týden šniclů" a akce nazvaná „Ze selského dvorku". Příští gastronomickou akcí v Masných krámech bude „Zahájení pstruhové sezóny", které kuchaři připraví v týdnu od 16. do 21. dubna.