Zemědělci tak měli nečekanou nedělní práci - museli hlídat pole před neomalenými řidiči. "Úplně náhodou jel okolo jeden zaměstnanec, hned nám volal a než jsme stačili zasáhnout, už se v poli tvořila čtvrtá řada aut," líčí chování diváků šéf roudenské krouhárny Eduard Šebenda. 

„Je to arogance lidí, že si dovolí postavit auto na cizí pozemek. Přitom zelí už je tu alespoň dvacet centimetrů vysoké," doplňuje Eduard Šebenda.

Podle něj nese jistý díl viny i pořadatel akce, která měla mít chvályhodný cíl v podobě sponzorského daru nemocným dětem. „Nevyřešili dostatečně zázemí potřebné pro takovou akci. Kdyby zajistili dostatečně velkou plochu pro parkování, taková věc se nemusela stát," je Eduard Šebenda přesvědčený.

Organizátoři akce se ale hájí, že ze svého pohledu udělali maximum. Podle jednoho z nich, Jana Mádla, měli nejen domluveno použití parkoviště u hřiště, ale navíc také nechali posíct část blízké louky.

„V minulých letech přišlo do tisíce lidí, nečekali jsme takový zájem," dodává k nedělnímu odpoledni Jan Mádl s tím, že podle zkušeností organizátorů z dřívějška bylo místa připraveno dost. Kde potom budou lidé živelně parkovat, už bylo těžké ovlivnit. Nešťastné pole už je podle Jana Mádla také relativně daleko od fotbalového areálu.

Vzniklá situace Jana Mádla mrzí, ale přímou vinu, vzhledem k tomu, jak byla akce připravena, necítí. „My jsme lidem samozřejmě neříkali, aby jezdili do pole. Vzniklá situace nás ale mrzí," zdůraznil Jan Mádl a připojil, že večer se chystá schůzka organizátorů, na které by se mohli k záležitosti ještě vrátit.

I když podle Jana Mádla pořadatelé nenesou na rozježděném poli vinu, chtějí se zemědělci jednat a v úterý si na ně od redakce Českobudějovického deníku vzali potřebný telefonický kontakt.