„Od loňského září vydáváme firemní dvouměsíčník s názvem StiBus magazín. V jednom z čísel jsme vyhlásili výtvarnou soutěž pro děti, ve které nám jednotlivci i celé školní třídy zasílali obrázky autobusu StiBus. Obrázků přišly desítky kusů a tak jsme se rozhodli neodměňovat jednotlivce, ale uspořádat pro všechny zúčastněné děti a jejich spolužáky společnou akci," vysvětluje Petr Stibor, majitel firmy.

Na Den se Stibusem přijelo téměř 150 dětí z pěti škol z Českých Budějovic, Trhových Svin, Suchdola nad Lužnicí a Horní Stropnice. Akce se konala v areálu autocvičiště v Českých Budějovicích a jejími významnými partnery byli ÚAMK a Besip. Díky nim si děti prověřily svoje znalosti o bezpečnosti v dopravě formou testů a zajezdili si na šlapacích autíčkách na dopravním hřišti.

Pro děti byly připraveny i výtvarné aktivity jako korálkování, zdobení sádrových figurek, skládání origami a také přes metr a půl dlouhý model autobusu z krabic, při jehož sestavování bylo nutno zapojit šikovnost a důvtip. Zaručeně největší úspěch ale sklidily projížďky autobusem a možnost vyzkoušet si v praxi některé řidičské dovednosti. Děti si zkoušely například otvírání dveří, s radostí otestovaly klakson nebo zjistily, jak vypadá motor.

Daniel Srb