Celou první dubnovou neděli strávili místní i návštěvníci spolu. Od rána procházeli v prvním patře obecního úřadu rozsahem sice nevelkou, za to osobními vzpomínkami a vazbami protkanou národopisnou výstavu Čtvero ročních období. Návštěvníci se tu mohli dočíst, ale i doslechnout o tradicích, které provázejí obyvatele Doudlebska po celý rok.

Na mši v jedenáct hodin se pak vypravili někteří i v tradičním doudlebském kroji. Přesto, že je nyní postní doba, odpoledne bylo věnované jídlu. Místní etnograf Jan Šimánek se totiž věnuje sbírání tradičních receptů a o své poznatky si nenechal pro sebe. Jídlo bylo i součástí výstavy. Ušaté doudlebské koláče napekla Zdeňka Chadtová. „Ušaté jsou proto, že jsou překládané do středu. Doudlebský koláč je téměř uzavřený. Tím se odlišujeme od ostatních oblastí,“ vysvětlila autorka koláčů.