Radnice sice odpískala (jak už Deník informoval) ambiciózní projekt Město v mobilu, který nabízel kromě jiného šanci platit ze zvláštního účtu přes mobil za jízdenku v MHD nebo za parkovné. Ale protože třeba samotný nákup jízdenek pomocí SMS byl oblíbený, bude tato služba do budoucna zachována.

„Bude to o malinko levnější a jednodušší,“ uvedla k pozměněnému režimu prodeje náměstkyně primátora Ivana Popelová. Nákup jízdenky na 30 minut například bude o dvě koruny levnější. Místo 20 korun bude stát 18 korun. Stejná jízdenka zakoupená u řidiče vyjde na 20 korun. Podle náměstkyně Popelové by to mělo cestující přimět k tomu, aby raději kupovali jízdenku prostřednictvím SMS než u řidiče.

Nová pravidla začnou platit od 1. dubna. Jízdenka na 24 hodin přes SMS ale bude stát nadále 60 korun jako dosud. Pomocí SMS a podobnými způsoby zatím dopravní podnik prodával tři až čtyři tisíce jízdenek měsíčně.

„Dopravní podnik bude cestující informovat od poloviny března o možnostech a podmínkách nákupu jízdenky formou SMS. Jak na webu, tak i dalšími propagačními cestami,“ uvedl ke službě Bohumil Matouš, manažer divize ekonomika a podpůrné služby dopravního podniku.
Ve výběrovém řízení bylo vyzváno 12 společností a jako poskytovatel služby byla vybrána na dva roky společnost ERIKA, a.s. Její provize je ale podle ujednání obchodní smlouvy neveřejná.

Zastavený projekt Město v mobilu, který stopla nová koalice v čele radnice, si za několik let svého trvání vyžádal náklady zhruba čtyři miliony korun.