V Ločenicích začne v sobotu v 8 hodin v režii obce a místních dobrovolných hasičů. Chodí i mladá chlapecká koleda. Obě koledy přitom stále dodržují starobylá pravidla. Koledníky bude celý den doprovázet kapela Kašovanka. Všichni zájemci jsou srdečně zváni večer do restaurace pod Ločenickým vrchem do věnečku.

Masopustní veselí propukne také v Ševětíně. Blaťácký soubor chystá průvod na sobotu. Masky vyrazí v 9 hodin. Večer bude následovat tradiční masopustní veselice v kulturním domě od 19 hodin. K tanci a poslechu bude hrát hudební soubor Klasik.

Masopust v Komařicích začíná v sobotu v 9 hodin po povolení starostkou tichým podlouhlým „kolečkem" u sochy Imaculata před zámkem a pak koledníci vykročí na samoty k Sedlu. Dopoledne se koleduje v místní části Pašinovice a odpoledne mohou diváci sledovat masopust přímo v samotných Komařicích.

V Třebči koleda začíná v sobotu v 10 hodin před hospůdkou. Zváni jsou všichni, kteří mají rádi masopustní taškařici a veselí.

Ve Strážkovicích v sobotu zahájí koledu v 8.30 hodin před obecním úřadem. Večer se chystá zábava. Hraje Šumavská osmička.

Od soboty do úterý potrvají masopustní průvody a reje v Nových Hradech. V sobotu začne v 8 hodin akce tradičně na náměstí a na cestu se chystají růžičková, jalovcová a slaměná koleda. Večer bude zábava v hotelu Máj a v neděli se budou vytáčet kolečka před staveními ve zbývajících částech města. Pohřeb Masopusta se chystá na neděli na náměstí po ukončení koledování. Už tradičně nebude v Nových Hradech chybět masopustní veselí v úterý v mateřince.

Doudlebský masopust se koná v neděli od 8 hodin. V 16.15 bude setkání se slaměnou koledou, večer věneček. Hraje Šumavanka. V úterý se koná ve Straňanech v kulturním domě od 19 hodin pěkná hodinka.