VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lidé se rozloučí s hoteliérem od Solné brány

České Budějovice - Jaroslav Pelíšek zemřel po těžké nemoci v sobotu 4. srpna. Bylo mu 63 let

9.8.2012
SDÍLEJ:

Jaroslav Pelíšek.Foto: archiv rodiny

Z ruiny dokázal vybudovat věhlasný hotel, snažil se o co nejlepší gastronomii a lidé za ním rádi chodili. Tak hovoří kolegové a přátelé o českobudějovickém hoteliérovi a majiteli ubytování U Solné brány Jaroslavu Pelíškovi. Ten zemřel po těžké nemoci v sobotu 
4. srpna. Lidé se s ním mohou naposledy rozloučit v pátek v 8.30 hodin v obřadní síni krematoria v Českých Budějovicích.

Dlouhá léta se s Jaroslavem Pelíškem přátelil Jindřich Petřík. „Poznal jsem ho jako kolegu z branže, který se po revoluci snažil postavit na vlastní nohy. Převzal Solnou bránu a já ho za to obdivoval," vzpomíná.

Hoteliér navíc podle něj vždycky chtěl mít v podniku co nejlepší restauraci. „Bylo tam velice příjemné prostředí a lepší gastronomie. Měl proto mnoho stálých hostů, kteří to uměli ocenit a scházeli se v salonku. Jarda byl také společenský 
a dokud mohl, povídal si s každým," říká Jindřich Petřík.

I on sám pravidelně do restaurace a hotelu U Solné brány chodil. S Jaroslavem Pelíškem probíral pracovní záležitosti, ale poznali se i po osobní stránce a stali se přáteli. „Pro nás restauratéry je to rozhodně velká ztráta," uzavírá Jindřich Petřík.

Jako profesionála z oboru poznal Jaroslava Pelíška také budějovický kuchař Petr Stupka. „Potkávali jsme se hlavně 
v době, kdy začal provozovat hotel a já jsem byl na hotelové škole. Moji žáci k němu chodili na praxi. Posílal jsem je tam rád, protože Jarda Pelíšek byl náročný k sobě i ostatním, byla to opravdu škola," vypráví.

Toho si podle svých slov na hoteliérovi nejvíce cenil. Zároveň společně absolvovali  
i několik cest po Čechách i zahraničních zemích a hodnotili hotelové služby. Vzpomínat bude Petr Stupka hlavně 
s úctou. „Dokázal z ruiny vybudovat hotel a dát mu během pár let skvělé renomé. To je neskutečné. Pro obor je to bezesporu velká ztráta, ale jsem alespoň rád, že podnik převzaly jeho děti a dál ho vedou ve stejném duchu," doplňuje.

Jako o dobrém člověku mluví o Jaroslavu Pelíškovi Jiří Kropáček. Znal se s ním asi třicet let. „Byl to skvělý odborník i skvělý kamarád. Vždycky se snažil, aby byl hotel i restaurace co nejlepší, dělal pěknou gastronomii a zákazníci to uměli ocenit. Chodili tam za dobrým jídlem a pitím. Do restaurací se navíc chodí i za někým a tady se chodilo za Jardou, byl velice společenský," popisuje Jiří Kropáček.

Také on podle svých slov oceňuje, že Jaroslav Pelíšek dokázal prakticky z ničeho vybudovat skvělý hotel. Navíc byl i velkým sportovcem. „Jezdili jsme spolu na kolech. To byla jeho vášeň," dodává.

Autor: Andrea Zahradníková

9.8.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Zloději dnes ukradou i kadibudku

Dopravní nehoda se stala v úterý večer u Lipí. Zemřel při ní devatenáctiletý řidič.
AKTUALIZOVÁNO
2

Mladý řidič při nehodě vypadl z auta, později zemřel

Motor dal Plzni pět gólů v přesilovkách, Gřegořek definitivně ukončil kariéru

Strakonice – S blížícím se startem sezony začínají hokejisté ČEZ Motoru ukazovat svou sílu. Extraligovou Plzeň doslova deklasovali po výborném výkonu na strakonickém zimním stadionu 6:1 a zaujali především úžasnou produktivitou v přesilovkách, ve kterých nastříleli pět gólů. Ve čtvrtek je čeká další přípravný duel ve Znojmě (18).

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

V sobotu rozezní parkán rock, ska i punk

Prachatice - Hospic music fest 2017 - nultý ročník jednodenního hudebního festivalu, odstartuje již tuto sobotu. Bavit se a pomáhat můžete od 13 do 22 hodin.

Kam za zábavou a poznáním na Českobudějovicku

České Budějovice - Kam se můžete vypravit za zábavou i poučením na Českobudějovicku

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení