„Celý den se tu podávají jídla z těstovin," zmínil za organizátory jeden z hlavních znaků akce Miroslav Nejedlý. Za vrchol slavností pak označil večerní laserovou show. „Bude ve znamení vody. V předchozích ročnících jsme měli například tank ve vodě, jiný rok houslistu na vodě. Téma voda držíme," dodal Miroslav Nejedlý. Za svůj vznik vděčí akce Romanu Haňurovi. „Jednou jsem seděl doma a říkal jsem si, že bych měl pro Boršov taky něco udělat. Vymyslel jsem tedy slavnost těstovin, to se k naší obci hodí," uvedl s úsměvem Roman Haňur s poukazem na velkou místní firmu.

A bohatý program oslovuje nejen místní, ale třeba i vodáky plující po Vltavě. „Jsme mile překvapeni hudbou a těstovinami. Ochutnal jsem samozřejmě, měl jsem pikantní omáčku s kuřecím masem. Závod jedlíků si nenecháme ujít, to je jasné, ani koncert, co bude potom," řekl jeden z návštěvníků, vodák, Zdeněk Sobotka.

Při zmíněné soutěži jedlíků předvedl největší apetit Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky. Uspěl už popáté! „Začalo to u mě před dvanácti lety. Zkusil jsem to z hecu a začalo mě to bavit, přišly první výsledky. Sem jsem přijel také z jedné soutěže," zmínil Jaroslav Němec ke svému neobvyklému koníčku. „Byl jsem v Máslovicích u Mělníka pojídat koláče na čas. Před třemi hodinami jsem snědl kilo koláčů," dodal Jaroslav Němec a následně přidal další vítězství v Boršově.