Špendlení nevěsty bude připravovat Petra Součková ze SŠ OSaP a VOŠ, jako modelka jí poslouží Aneta Šnorková, špendlení ženicha se pak zhostí Jana Škorničková ze stejné školy. „Na živých modelech při soutěži předvedou žáci svůj um při špendlení," vysvětluje organizátorka veletrhu Štěpánka Bendová. „Na vytvoření modelů pro nevěsty a ženichy z budoucnosti budou mít dohromady tři hodiny, včetně líčení a česání," doplňuje.

Šaty budoucnosti ale nejsou jedinou věcí, kterou si na čtvrtý ročník Svatebního veletrhu žáci ze SŠ OSaP a VOŠ připravili. Pro zamilované páry, jež plánují v nadcházejících letech svatbu, škola nachystala celou řadu inspirací. Ty budou prezentovat žáci oborů aranžér, kadeřník, kosmetička, cukrář a fotograf.

„Při jejich vystoupení budou k vidění svatební dámské účesy i líčení, představíme zásnubní stůl pro dva, chybět nebudou různé návrhy svatebních oznámení a samozřejmě ani svatební dort, se kterým se zúčastníme soutěže s názvem Jihočeský svatební dort," vypočítává ředitel školy Miroslav Petrovský.

Hlavním tématem letošního veletrhu jsou tematicky a barevně sladěné svatební dorty. „Součástí celého veletrhu je také doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na módní přehlídky svatebních a společenských šatů, na programu jsou soutěže a bohatá tombola!" doplňuje Štěpánka Bendová. V pavilonu T tak budou k vidění i svatebně ozdobené vozy, včetně nejdelšího svatebního vozu značky Rolls Royce z roku 1979 bílé barvy.

Dále se návštěvníci mohou těšit na videoprojekce, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalšího. O své rady a zkušenosti se formou rozhovorů s moderátorem podělí různí odborníci.

Brány nového multifunkčního pavilonu T (vchod od Tesca) se návštěvníkům českobudějovického výstaviště otevřou v sobotu 16. ledna v 10 hodin. Samotný program potrvá až do 18 hodin.